foto - lăzăriștii radu, ionuț, ioana, mara și horia sunt rockerii de la fusion care vor să facă istorie în sibiu

Ce pot face dragostea pentru rock și dorința de a cânta, dintr-un băiat de 13 ani? Nimic altceva decât liderul unei trupe rock. Radu Scutelnicu este cel care a pus bazele trupei Fusion și împreună cu colegii lui vor să câștige cât mai multă popularitate și să cânte pe scenele mari ale lumii.

Dorința de a cânta
Radu Scutelnicu are 13 ani și este elev la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”. Pe lângă ”învățăturile” de la școală Radu a deprins și tainele chitarei. De câțiva ani ia lecții pentru acest instrument, iar de aici la dorința de a cânta în fața lumii nu a fost decât un pas. ”O dată ce începi să cânți la chitară nu poți să rămâi doar la tine în cameră, vine dorința de a cânta și în fața lumii. Așa m-am gandit că mi-ar plăcea să cânt cu niște colegi, să facem o trupă”, povestește Radu. I-a căutat printre colegi pe aceia care îi împărtășesc dragostea pentru muzică și rock, și i-a găsit pe Ionuț Topor (guitar), IOANA Bumbuc (vocals), Mara Vilău (bass guitar), Horia Țuvic (drums).

foto - lăzăriștii radu, ionuț, ioana, mara și horia sunt rockerii de la fusion care vor să facă istorie în sibiu
IONUȚ Topor (guitar), IOANA Bumbuc (vocals), RADU Scutelnicu (vocals / guitar), MARA Vilău (bass guitar), HORIA Țuvic (drums)

Fusion- numele de nicăieri
Cea mai nouă trupă de rock din Sibiu se numește Fusion, nume ales tot de Radu. ”Cele mai bune idei îți vin de nicăieri. Așa a fost și cu numele. Ne-am tot gândit și nu am găsit nimic potrivit, până când m-am gândit la Fusion. Le-am spus colegilor, au fost de acord, și așa a rămas”, spune Radu.
Și dacă trupa are și nume, înseamnă că există. Și ce recunoaștere e mai bună decât cea a colegilor. ”Colegii știu despre trupă, au aflat cam toți. E adevărat că acum ne privesc mai altfel, e mai cool când faci parte dintr-o formație, iar popularitatea crește”, se amuză Ioana Bumbuc, solista de la Fusion.

Dacă vreți să-i vedeți live, nu trebuie să așteptați prea mult pentru că pe 14 iulie, lăzăriștii de la Fusion vor cânta la „Sibiu Guitar Meeting”.

Primul concert
Și pentru că o trupă de rock trebuie ascultată și trebuie să își câștige fani, Fusion începe ”recrutarea”. Primul lor concert va fi vineri, la Sibiu la Guitar Meeting. ”Nu prea avem emoții. O să fie totul bine, pentru că am repetat mult. Avem repetiții în fiecare săptămână și uneori chiar de două ori pe săptămână. Apoi o să participăm la două festivaluri, unul la Tulcea și unul la Sulina”, spune Radu.
Deocamdată Fusion cântă cover-uri ale formațiilor preferate: Metallica, System of a Down, Led Zeppelin, Pink Floyd, Green Day, dar cât de curând vor avea piese proprii. ”Am câteva piese compuse de mine, zilele acestea ne întâlnim să le repetăm, să vedem cum sună. Vrem ca încet încet să renunțăm la cover-uri să să cântăm doar ce e al nostru”, spune Radu.

 

Ambiții de tineri rockeri

Cei cinci rockeri de la Fusion sunt la început, însă visează la mult. ”Într-o trupă e mai greu pentru că trebuie să ții cont și de ceilalți atunci când cânți, dar e foarte frumos în același timp. Și pentru că toți ne dorim același lucru, adică să evoluăm cât mai mult și să devenim cunoscuți, o să și realizăm asta”, este încrezătoare Ioana, solista formației.
Peste 10 ani, Radu vede trupa celebră. ”Ne văd cântând pe scene mari, din toată lumea, cu piesele noastre, cu albume, iar dacă totul decurge conform planului o să avem mai multe chitări și tot ce ne-am dorit”, spune Radu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu