egan bernal se impune și în etapa a 3-a a turului ciclist al sibiului

Egan Bernal confirmă forma bună demonstrată în etapa nr.2 a Turului Ciclist al Sibiului, câștigând și etapa a 3 pe serpentinele de la Păltiniș (1450 m altitudine).

La sfârșitul acestei etape în lungime de 211,5 km, tânărul columbian de la Androni Sidermec Bottecchia își păstrează tricoul galben și este la un pas de a câștiga Turul Ciclist al Sibiului 2017.

Traseul etapei a fost foarte dificil pentru cicliști, punând în fața lor 3 sprinturi și nu mai puțin de 4 cățărări, din care 3 de categorie A (de două ori urcarea de la Jina, prima dată dinspre Săliște, iar a doua oară dinspre Dobra, totul culminând cu urcarea spre Păltiniș).

Numai la 20 de kilometri de la start s-a putut forma o evadare, în care Moritz Fussnegger (0711|Cycling), Francesco Canepa (GM Europa Ovini), Andrea Borso (Adria Mobil), Cameron Piper (Team Illuminate) și Damian Lüscher (Roth – Akros) au colaborat pentru a pune până la 7 minute între ei și pluton. Fussnegger a reușit să câștige pe cățărarea de la Jina pentru a-și păstra tricoul verde.

După începerea urcării spre Păltiniș evadații au fost prinși, iar plutonul a început să se subțieze cu fiecare kilometru parcurs. După Vălar, Egan Bernal s-a desprins într-un grup de șapte cicliști, care au conlucrat bine, luând avans în fața grupului de urmăritori, însă alianța a ținut până pe ultimele sute de metri înainte de finish, când Bernal a accelerat și a câștigat în aplauzele celor 1800 de spectatori prenți la Păltiniș. Colin Stüssi (Roth Akros) a sosit după 11 secunde, iar Cristian Răileanu (Team Differdange) după 21 de secunde.

Etapa de duminică se va desfăşura pe un traseu de 148,4 kilometri, cu startul din Sibiu/Piața Mare. Caravana va merge până la Bârgiș – Biertan – Mediaş, revenind apoi prin Slimnic, cu sosirea în Piaţa Mare. Traseulfavorizează finishul la sprint, spre bucuria spectatorilorcare speră că Eduard Grosu își va adjudeca victoria de etapă.

Tricourile:

  • Tricoul galben – Clasamentul general: Egan Bernal (COL) – Androni Sidermec Bottecchia
  • Tricoul portocaliu – Tineri U23: Egan Bernal (COL) – Androni Sidermec Bottecchia
  • Tricoul roșu – Cel mai bun român: Eduard Michael Grosu (ROU) – Echipa Națională a României
  • Tricoul verde – Clasamentul cățărătorilor: Moritz Fussneger (GER) – Team 0711
  • Tricoul albastru – Clasamentul sprinterilor: Nicolas German Tivani Perrez (ARG) – Team Unieuro Trevigiani
  • Tricoul alb – Clasamentul pe puncte: Egan Bernal (COL) – Androni Sidermec Bottecchia

Sâmbătă urmează etapa 3, de 211,5 km. Traseul: Sibiu – Orlat – Poiana Sibiului – Săsciori – Gârbova – Sebeș – Șugag– Jina – Săliște – Gura Râului – Păltiniș (1440 m altitudine).

Ultima oră

Comentariul meu