sibiul la coadă în topul mediilor de 10 la bac 2017

Înainte de depunerea contestațiilor județul Sibiu se află pe primul loc pe țară ca nivel de promovabilitate a examenului de Bacalaureat 2017. În top-ul mediilor de 10 obținute de liceeni ne aflăm însă spre coada clasametului.

Județul Sibiu- la coadă două medii de 10
La examenul de Bacalaureat 2017 în județul Sibiu două liceene au obținut 10 pe linie- Irina Linte de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” și Cristina Hămbășan de la Liceul Teoretic ”GustavGundisch” din Cisnădie.

VEZI AICI CELE MAI MARI NOTE DE LA BACALAUREAT 2017 ÎN JUD SIBIU

Mediile celor două sibience situează județul la coada clasamentului în top-ul mediilor maxime. Astfel, Sibiul se află pe același loc cu județele Bacău, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Olt și Prahova. O singură medie de 10 a fost luată obținută în județele Botoşani, Buzău, Călăraşi, Gorj, Tulcea, Timiş şi Vrancea.
La începutul clasamentului se situează elevii din judeţul Cluj care au obţinut nouă medii de 10 la bacalaureat 2017, la egalitate cu cei din Bucureşti, iar pe locurile următoare în clasamentul naţional urmează judeţele Bihor şi Iaşi cu câte opt medii maxime.Pe locurile următoare se situează Alba, Argeş, Sălaj – cu câte cinci medii de 10, Constanţa, Maramureş, Vâlcea – câte patru medii de 10, Arad, Galaţi, Vaslui – câte trei medii de 10.

CINE SUNT FETELE DE 10 ALE EXAMENULUI DE BACALAUREAT 2017

Instituţiile de învăţământ care „au dat” cele mai multe medii de 10 sunt Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea şi Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, cu câte patru medii de 10 la examenul de bacalaureat din acest an. Dintre celelalte licee din Bucureşti, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a avut trei medii de 10, iar Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” au avut câte o medie de 10.
Pe lângă Liceul „Gheorghe Lazăr”, mai există trei licee acre au obţinut câte trei medii de zece şi anume: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Vâlcea.
Rata de promovare la bacalaureat este de 71,4 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,7 la sută.
La această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 135.513 de elevi şi au fost prezenţi 128.503. Dintre aceştia, 91.754, adică 71,4 la sută, au promovat examenul.
Un număr de 97 de absolvenţi au obţinut media 10 la bacalaureat, la nivel naţional.

Sursa www.news.ro

 

Ultima oră

Comentariul meu