SCUTUL PĂDURII - Bărbat din Gura Râului prins de poliție cu lemne tăiate ilegal
Foto Arhivă

Polițiștii de la Delicte Silvice au ieșit pe teren în zona Păltiniș. Așa au depistat și oprit pentru control în trafic, pe DJ 106J, o autoutilitară ce transporta materiale lemnos. Polițiștii de la Delicte silvice au ieșit pe teren în zona Păltiniș. Așa au depistat și oprit pentru control în trafic, pe DJ 106J, o autoutilitară ce transporta materiale lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara, condusă de un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Gura Râului, transporta lemn rotund specia molid, iar ca urmare a controlului efectuat s-a stabilit că materialul lemnos nu corespunde ca număr de piese, lungimi și diametre cu cele înscrise în avizele de însoțire primare prezentate polițiștilor la control.

De asemenea, coordonatele geografice ale codului unic generat nu corespund cu locul de încărcare a materialului lemnos transportat. În aceste condiții, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 în valoare de 6.000 lei și confiscată cantitatea de 10,84 mc lemn rotund din specia molid cu o valoare de 3.800 lei, conform art.19 alin.2 lit. c.) si d.) din același act normativ.

Cantitatea de material lemnos confiscată a fost predată Ocolului Silvic Gura Râului în vederea valorificării conform legii.Acțiunile polițiștilor de la delicte silvice continuă.

Foto Arhivă

Ultima oră

Comentariul meu