foto - un italian s-a impus la prologul turului ciclist al sibiului

Andrea Palini a încheiat pe primul loc cursa prolog de la ediția 2017 de la Turul Ciclist găzduit de Sibiu. Românul Edu Grosu a terminat abia pe locul 22.

La capătul prologului desfășurat pe străduțele din centrul istoric al Sibiului, italianul Andrea Palini (de la echipa Androni) și-a adjudecat miercuri seara prima victorie în Turul Ciclist al Sibiului (cu timpul de 03:07:14). El a fost urmat pe podiumul etapei de copechipeirul său, Luca Pacioni, care se instalase în fotoliul de leader încă de la începutul cursei (03:09:19). Podiumul a fost întregit de Carlos Alzate de la UnitedHealthcare (03:11:07).
Traseul Prologului a fost organizat, conform tradiției, pe străduțele și prin piețele din centrul vechi al Sibiului, pe o distanță de 2,2 km. Un parcurs scurt, dar extrem de tehnic, care solicită la maxim îndemânarea cicliștilor în negocierea celor 15 viraje în unghi drept și mai ales în trecerea pe cele patru tipuri de pavaj (asfalt, plăci de granit, piatră cubică și piatră de râu).foto - un italian s-a impus la prologul turului ciclist al sibiuluiDrama etapei s-a jucat în ultimele minute de recunoaștere a traseului, atunci când proaspătul campion al României la contratimp, Eduard Grosu, a căzut și a fost transportat de urgență la spital înainte chiar de începerea cursei. Tânărul ciclist a așteptat doar radiografiile care să-i confirme că nu are nici o fractură și a revenit la startul competiției atunci când nimeni nu mai spera. Timpul scos de Grosu a fost la 9 secunde distanță de învingător, însă destul de bun pentru a-I asigura acestuia tricoul roșu al celui mai bun român.foto - un italian s-a impus la prologul turului ciclist al sibiuluiTricoul galben: Andrea Palini (ITA) Androni Giocattoli – Sidermec
Tricoul portocaliu U23: Gašper Katrašnik (SLO) Adria Mobil
Tricoul roșu: Eduard Michael Grosu (ROU) Echipa Națională a României
Joi urmează etapa 1 cu traseul Sibiu – Blaj – Miercurea Sibiului – Sibiu, cu finishul pe Bd. Victoriei, aproximativ în jurul orei 17.

Ultima oră

Comentariul meu