directorul din fruntea pescarilor și vânătorilor din sibiu refuză să recunoască o decizie a instanței

Conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu, aleasă de membrii vânători și pescari în AGA din 27 aprilie 2017 și recunoscută prin sentință definitivă nr. 3598 a Judecătoriei Sibiu, atrage atenția opiniei publice asupra faptului că directorul Pompil Varga, angajat al asociației, încearcă să profite de naivitatea unor membri și a demarat o strângere de semnături împotriva deciziei instanței.

’’Facem precizarea că domnul Pompil Varga este angajat al AJVPS, în funcția de director, iar acțiunea demarată de strângere de semnături nu are alt rol decât acela de a încerca, ca o ultimă măsură disperată, de a dezbina membri vânători și pescari de bună credință’’, spune Viorel Păcurar – Președinte AJVPS Sibiu.
’’Suntem cei care, la fel ca mulți alți vânători și pescari din județ, asigură hrana vânatului cu nutreț din gospodăriile proprii, contribuie la întreținerea fondurilor din resurse proprii cu toate că Asociația primește anual bani pentru hrana suficientă și pentru amenajarea fondurilor, dar nouă în fond nu ne ajunge hrana pe care o plătim. Suntem colegii care, ca și voi, îngrijesc fondurile de vânătoare sau de pescuit, cei alături de care ați fost la ecologizări… cei cu care ați făcut de pază noaptea. Suntem cei care împreună „am mâncat slană și pită cu aceeași brișcă”!’’, spun cei de la AJVPS Sibiu.
’’Dorim organizarea AJVPS Sibiu așa cum permite legea. Din 2010 s-a hotărât să fim organizați în filiale cu personalitate juridică, dar am fost mințiți până astăzi cu un statut la limita legalității. Dorim să scăpăm din menghina conducerii orbită de lăcomie care cere prea mulți bani și în schimb nu oferă nimic. Dorim să scăpăm de cei care continuă să se bucure de toate facilitățile pe efortul nostru financiar. Dorim să știm unde sunt banii pentru chiriile fondurilor de vânătoare! Dorim să știm de ce ne-au mărit cotizațiile la cifra record în țară de 2650 lei pe an? Au reușit să alunge și să excludă 1200 de colegi vânători în 5 ani! Dorim să fim o asociație fără execuții! Se cer excluderi pentru membrii despre care nici măcar nu știm ce au făcut!’’, se mai arată în comunicatul remis către Ora de Sibiu.
’’Oferim un președinte de asociație vânător din rândul vânătorilor simpli, cu caracter, ales în unanimitate chiar și de colegii pescari. Am votat pentru autogospodărirea grupelor de vânătoare și pentru autonomia filialelor așa cum permite legea. Oferim drepturi egale între filiale, acestea fiind reprezentate în mod egal în Consiliul AJVPS Sibiu. Oferim oportunitatea ca fiecare filială să fie condusă după cum hotărăște filiala respectivă. Am hotărât ca personalul angajat al AJVPS Sibiu să nu mai fie „de drept” în comitete și consilii.
Vrem ca cei care își apară drepturile să nu mai fie excluși din AJVPS Sibiu. Vrem ca excluderea membrilor unei filiale să nu mai fie hotărâtă de către membri altor filiale. Vrem maxim două mandate de cinci ani pentru președintele AJVPS Sibiu. Am propus și am votat cu ajutorul membrilor pescari reducerea cotizației. De exemplu, la Sibiu, de la 2650 la 1750 lei și așa o să facem împreună și la Agnita, ori în Mediaș. Am votat transparența pe care am cerut-o de la domnul Varga și pe care a găsit de cuviință să o acorde ignorând o sentință judecătorească. Nu dorim dezbinarea Asociației. Din contră, ne-am unit! Singurii care ne-au învrăjbit sunt cei din conducerea veche, care astăzi văzând ca au pierdut vin în casele voastre și vă pun să semnați niște hârtii, hârtii pe care nu ar trebui să le semnați daca ar fi fost corecți și cinstiți de la bun început. Dezamăgitor este faptul ca vă mint cu tot felul de aberații cum că vrem dezbinarea Asociației sau că pescarii vor să o închidă. Suntem dispuși să ne întâlnim și să ne prezentăm oricărui membru vânător sau pescar care vrea să știe adevărul, nu avem nimic de ascuns’’, se mai arată în comunicatul de presă.

Ultima oră

Comentariul meu