țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș
Foto Arhivă

Grupurile de pe Facebook dedicate sibienilor abundă zilele acestea în sfaturi și semnale de alarmă asupra unui alt sibian care deține o firmă care produce mobilă la comandă. Cei care se consideră păgubiți spun că așteaptă de luni de zile după mobilier, iar atunci când acesta ajunge în casele lor este fie incomplet, fie prost realizat. Asta în condițiile în care s-a plătit un avans.

Marius Mărginean își face publicitate pe Facebook, dar de când au început să curgă reclamațiile și-a închis pe rând paginile, dar a deschis altele noi. Așa că cei care au colaborat cu el l-au găsit sub denumirea de ”Execut mobilier la comandă”, ”Mobilier la comandă Sibiu”, ”Mobilier la comandă”, ”Mobilă Mobilă”, iar ultima este ”Mary Mob”, care a fost și ea închisă ieri.țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș

Prețuri sub cele ale pieței
Ștefan Ibrac este unul dintre sibienii care se consider înșelați de Marius Mărginean. ”Noi aveam nevoie doar de masca chiuvetei de bucătărie. Domnul Mărginean ne-a vorbit mult și până la urmă ne-a convins să facem toată mobila de bucătărie. Am bătut palma în martie, am plătit avans 650 de lei. Timpul a trecut, mobila nu mai venea. La un moment dat nu mai răspundea la telefon, și când răspundea invoca tot felul de motive: că i s-a stricat un utilaj, că s-a îmbolnăvit el, s-a îmbolnăvit soția, mama, tot neamul. Într-un final mi-a adus două corpuri fără uși, chiuveta se sprijnă în două șuruburi…”, povestește Ștefan Ibrac. Suma totală pe care ar fi trebuit să o plătească este de 1.500 de lei, mult sub prețul pieței. Mai mult, sibianul spune că nu a primit niciun fel de act pentru avansul dat.

țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș
Mobila de bucătărie a lui Ștefan Ibrac

Vlad Jurca a avut și el nevoie de mobilă pentru bucătărie. A apelat la același Marius Mărginean. După ce a dat avansul de 2.500 de lei dintr-un total de 4.300 de lei în luna februarie, se aștepta ca mobila să îi fie adusă în luna mai, cum stabiliseră. În luna aprilie a primit câteva corpuri, după care Marius Mărginean nu i-a mai răspuns la telefon. ”După ce a trecut termenul de livrare l-am sunat. Nu mi-a răspuns, avea telefonul închis. L-am amenințat că merg să depun plângeri peste tot, și abia așa a venit cu mobila. M-a sunat că vine exact când eram în față la ANAF să depun plângere”, spune sibianul.

Mii de lei avans, mobilă nici pe jumătate
Unul dintre cei care au dat cel mai mare avans este Sorin Țipel. I-a plătit lui Marius Mărginean 5.200 de lei din totalul de 10.000, urmând să își mobileze bucătăria, baia, dormitorul și holul casei. Toate ar fi trebuit să fie gata la începutul lunii trecute, însă, la fel, la temenul de livrare nu i-a bătut nimeni la ușă. ”L-am tot lăsat, după două săptămâni mi-a adus câteva corpuri, asta după ce am reușit cu greu să îl prind la telefon. Apoi ba mi-a spus că a uitat niște corpuri, ba că a comandat uși nu știu unde și nu mai vin, ba că i s-a stricat mașina…într-un final m-am apucat să îmi fac singur mobila, iar pe numele lui am depus plângere la poliție”. Nici Sorin Țipel nu a primit niciun act în schimbul avansului.

țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș
După câteva luni mobila Ralucăi Oltean a ”primit” ușile

Mobilă incompletă
Raluca Oltean așteaptă și ea să își mobilize casa cu mobila făcută de Marius Mărginean încă de la începutul lui mai, atunci când i s-a spus că va fi gata. Sibianca a plătit un avans de 3.000 de lei din suma finală de 8.700 de lei pentru o bucătărie și living. ”Mi-a adus la un moment dat scheletul mobilei de bucătărie, dar nici acela complet. După ce i-am dat avansul mi-a mai cerut 350 de euro ca să cumpere nu știu ce material. I-am dat de bună credință, dar după aceea nu a mai răspuns la telefon. Când totuși a răspuns a spus că este în grafic, că noi nu vrem să îi dăm restul de bani, că el ne-a adus mobila. Mobilă care nu este nicidecum completă, nu are toate ușile iar cele pe care le are nu au dimensiunile bune”, spune sibianca.

țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș
Ușile nu sunt egale

”Efect de turmă, ei au să îmi dea mie bani”
Marius Mărginean se apără în fața acuzațiilor care i se aduc. Spune că sibienii cu care a colaborat sunt cei care îi datorează lui bani pentru mobila pe care le-a făcut-o. ”Eu le-am dus lor mobilă și acum nu vor să îmi dea banii. Ei se gândesc cum să facă să nu plătească și atunci fac discriminarea asta pe Facebook. Le-am explicat la toți că ajung la fiecare pe rând. Nu pot merge la toți o dată. Și le-am spus frumos că dacă mă sună toți nu le răspund la niciunul. Dacă au răbdare și așteaptă îi rezolv pe toți”, se apără Marius Mărginean.
Cât despre mobila incompletă și întârzieri…”Nu e incompletă. La unii a trebuit să comand uși de mdf care durează până vin. Le-am explicat că o să le duc, dar ei nu, se ațâță unul pe altul, sună unul, sună toți…nu au răbdare. Pentru mine e important ordinea în care au venit. Nu pot să sar rândul. Le-am spus să aibă răbdare”, spune Marius Mărginean.

țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș
Marius Mărginean spune că toți clienții săi sunt vorbiți între ei și vor să îi facă rău. Foto Facebook

Proprietarul firmei de mobilă crede că s-a creat o mobilizare generală împotriva lui, iar faptul că toate poveștile clienților vorbesc despre același comportament al său nu are niciun suport în realitate. ”Păi au toți aceeași poveste că s-au vorbit între ei. E efect de turmă. Zice unul ceva, așa zic toți. Ei nu vor să îmi dea banii pentru mobilă că zic ei am întârziat. Eu sunt în grafic.”, susține Marius Mărginean.
Bărbatul spune că pentru avansul pe care îl ia face o chitanță de mână, iar atunci când livrează mobile taie chitanță, pentru că spune el, nu poate da un act pentru un bun pe care nu l-a făcut. ”Când duc mobile,a tunci facem actele. Avansul îl iau pentru materialele pe care trebuie să le cumpăr. Când duc bunul în casă, atunci tai chitanța”.țepe cu mobilă la comandă în sibiu. zeci de sibieni se plâng de serviciile unui producător din oraș

 

Ultima oră

Comentariul meu