cei mai tari chirurgi cardiologi din lume vin la sibiu pentru patru zile
Foto Arhivă

Zeci de specialiști din Europa și de peste Ocean vor fi prezenți luna aceasta la Sibiu la Congresul Internațional East Meets West.

Peste 50 de specialiști în chirurgia cardiacă, vasculară și endovasculară din Europa și SUA vor participa între 19 și 22 iulie, la Congresul Internațional East Meets West, la Sibiu, acesta fiind primul eveniment de o asemenea anvergură organizat pentru Europa Centrală și de Est.
Evenimentul are, potrivit organizatorilor, scopul de a explora progresele făcute până în prezent și provocările cele mai captivante cu care ne confruntăm în tratamentul bolilor cardiovasculare, anunță Agerpres. “Acest congres este o ocazie extraordinară pentru specialiștii din România de a interacționa direct cu unii dintre cei mai buni profesioniști la nivel mondial din sfera cardiovasculară. Aceste personalități se vor afla pentru prima dată la noi în țară și sper ca schimbul de experiență să fie unul pozitiv, constructiv pentru ambele părți”, a declarat medicul Victor Costache, președintele Societății Române de Chirurgie Endovasculară — SRCETVT, citat în comunicat.
Programul de patru zile include sesiuni plenare, prezentări de caz, ateliere de lucru și transmisiuni live, destinate chirurgilor vasculari și cardiovasculari, cardiologilor intervenționali, radiologilor intervenționali și altor specialiști. Participanții la simpozion vor beneficia de schimbul creativ de idei și experiențe de învățare cu profesioniști din mai multe țări. Societatea Internațională a Specialiștilor Endovasculari (ISEVS — SUA) este dedicată consolidării cercetării la nivel mondial, a educației și a expertizei clinice în tratamentul celor mai letale afecțiuni din lume — bolile cardiovasculare. Folosind tehnologii inovatoare și tehnici intervenționale, ISEVS se străduiește să îmbunătățească îngrijirea pacienților din întreaga lume. Acest lucru este deosebit de important în acest univers cardiovascular în continuă schimbare, în care specialiștii au nevoie de instruire chirurgicală minim invazivă cardiacă și chirurgie endovasculară, conform sursei menționate.
Congresul Internațional East Meets West va oferi diplome de participare cu 21 de credite CME europene (ECMEC) de la Consiliul European de Acreditare pentru Educație Medicală Continuă (EACCME). La sfârșitul congresului, sâmbătă — 22 iulie, de la ora 13.00, va avea loc Conferința de Advocacy cu tema de actualitate ‘Șansa la viață a pacienților cu afecțiuni cardiovasculare.’

Ultima oră

Comentariul meu