video foto surparea de pe islazului - locatarii s-au întors în blocuri după ce au primit dovada că acestea nu o iau la vale

Problemele apărute pe strada Islazului după alunecările de teren de luna trecută par să se rezolve, cel puțin pentru locuitorii din blocuri. Aceștia s-au întors în apartamente după ce au primit scris negru pe alb că nu au existat deplasări ale imobilelor.

Cei de la Zacaria, dezvoltatorul imobiliar de pe strada Islazului, spun că au luat toate masurile posibile în lipsa unei autorizații pentru a stabiliza malul și pentru a evita alte probleme. Totodată a fost îngrădit accesul în zona respectivă și s-a semnalizat corespunzator zona în cauză. ”Vineri a fost depusă documentația pentru eliberarea certificatului de urbanism în regim de urgență. După eliberarea acestuia de către primarie, vom depune, tot în regim de urgența, proiectul pentru execuția unui nou zid de susținere”, spun cei de la Zacaria într-un răspuns la o solicitare Ora de Sibiu.
VEZI AICI IMAGINI VIDEO ȘI FOTO DE LA FAȚA LOCULUI

Locatarii au revenit acasă
Cei de la Zacaria spun că până în acest moment au primit o primă notă de constatare care reconfirmă, în urma măsuratorilor, că nu au existat deplasăari ale imobilelor. ”Expertizele amănunțite le așteptăm în următoarele zile. Locatarii s-au întors în apartamente încă de la finalul săptămânii trecute”, se mai arată în răspunsul remis către Ora de Sibiu.
CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO – Zidul surpat pe Islazului a fost construit ilegal. Poliția Locală a dat și sancțiuni

Ce scrie în nota de constatare
Firma topografică ce a făcut nota de constatare spune în raportul acesteia că imobilele sunt în siguranță. ”Conform raportului de măsurare nu există deplasări. În urma verificărilor din data de 26 iunie 2017 suprapuse cu verificările din data de 28 iunie și din data de 29 iunie s-a constatat că nu există deplasări ale acestora”, se arată în nota de constatare remisă către cei de la Zacaria.
CITEȘTE ȘI: Poziția Zacaria legat de alunecarea de teren de pe strada Islazului. Locatarii unui bloc vor fi relocați
Urmăriți mai jos imagini de pe camerele de supraveghere video de la locuințele din vecinătate, cum s-a surpat zidul de susținere din vecinătatea blocurilor de pe Islazului.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu