top zece cele mai bune orașe pentru afaceri în românia - sibiul revine în forță în clasament

Cei de la revista Forbes au reinclus Sibiul într-o statistică ce face cinste orașului nostru, respectiv pe locul opt la nivel național. Primul loc este ocupat de București, după care urmează în ordine Timișoara, Constanța, Cluj Napoca, Ploiești, Brașov, Arad, SIBIU, Oradea și Tg. Mureș.

Sibiul revine în top 10 cele mai bune orașe pentru afaceri, pentru prima dată după alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, anunță revista Forbes. Industria joacă un rol important în ascensiunea economică a orașului, așa după cum Klaus Iohannis spunea în interviul acordat Forbes România în 2014: „Sibiul a trecut destul de bine peste momentele economico-financiare dificile din 2009 şi 2010. Marile investiţii au reuşit să depăşească acest moment dificil. Doar în zona industrială vest a oraşului avem peste 50 de unităţi de producţie deschise de investitori străini şi români”. Iar investițiile de care vorbea acum trei ani Klaus Iohannis au continuat, cele mai recente exemple fiind anunțurile făcute de două companii reprezentative din sectorul automotive, prezente la Sibiu. Astfel, Continental Automotive Systems, subsidiara locală a concernului german Continental, a anunțat în martie, că recrutează aproximativ 380 de oameni pentru fabrica de componente electronice şi centrul de cercetare şi dezvoltare de la Sibiu, oraș în care Continental produce anual în jur de 30 de milioane de unităţi electronice de control, potrivit unor comunicate anterioare ale companiei. Printre produsele dezvoltate, testate şi produse în Sibiu se află sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.
O altă companie care a anunțat recent că face recrutări (140 de oameni) este, potrivit sursei citate, Takata Sibiu, producător de perne pentru airbaguri, subsidiara locală a concernului japonez Takata. De notat este și demararea lucrărilor, în noiembrie 2016, la o nouă fabrică de către Thyssenkrupp Bilstein, producător de amortizoare. Germanii vor produce în noua unitate peste 3,5 milioane de amortizoare.
Importanța industriei pentru Sibiu reiese și din analiza structurii populației ocupate civile pe activități ale economiei naționale. Astfel, la finalul anului 2015, potrivit celor mai recente date disponibile ale Institutului Național de Statistică, circa 32% din populația ocupată din județul Sibiu lucra în industria prelucrătoare; 13,61% – în comerț și repararea autovehiculelor și motocicletelor și 12,48% în agricultură.
Printre companiile prezente în județul Sibiu se numără Siemens Electrical Installation Technology, Simea, Raguse Medizinische Produkte, Kromberg&Schubert, Continental Automotive, Thyssen Krupp Bilstein Compa, Faurecia Seating, Takata–Petri, CML Innovative Tech-no-logies, dar și companii românești importante.

Care sunt cele mai valoroase companii din județ
Cea mai valoroasă astfel de companie din județ este, potrivit ediției de anul trecut a topului Forbes 500 Companii, Atlassib, controlată de Ilie Carabulea, cu activități în domeniul transporturilor de călători. A doua cea mai valoroasă companie din județ este Baum (Gabriela Manu, activități de jocuri de noroc și pariuri), urmată de Con A (Vasile Mircea Bulboacă, construcții), Total NSA (Ioan Domnariu, transporturi rutiere de mărfuri), Sobis Solutions (Martin Hans Muller, software), Armax Gaz (Simion Mircea Vescan), Polisano (familia Vonica) și Scandia Food (Dumitru Creștin).

Ultima oră

Comentariul meu