ETICHETE în CULORI pe alimente în magazinele din România. Ce semnificație au acestea

În curând veți descoperi că pe alimentele cumpărate din magazine etichetele vor avea mai multe tipuri de culori. Este vorba de un proiect prin care se arată cumpărătorilor cât de sănătoase sunt acestea.

Un proiect de lege privind etichetarea alimentelor în culori, care să indice gradul de risc pentru sănătate al produsului, urmează să intre în dezbatere parlamentară, după ce un proiect asemănător tocmai a fost respins de legislativ, anunță profit.ro. Astfel, culoarea verde va fi destinată pentru produsele naturale fără risc pentru sănătate, culoarea galbenă pentru produsele cu risc scăzut sau mediu pentru sănătate, culoarea roșie pentru produsele cu risc ridicat pentru sănătate, iar culoarea albastră pentru produsele realizate din materii prime reciclabile. Va exista și posibilitatea combinației a două din aceste culori. O ultimă zonă pe timbrul respectiv va fi rezervată tricolorului românesc pentru produsele fabricate în România. Inițiatorii legii arată că dacă imprimeria națională nu deține echipamentele necesare tipăririi acestor timbre, le poate importa.

Ultima oră