un medic din sibiu ne-a dezvăluit secretele remediilor homeopatiei. cun ne vindecăm prin natură

Homeopatia este o știință veche de câteva sute de ani. În ultimul timp însă tot mai multe persoane apelează la ea ca la o ultimă soluție. Greșit, spun medicii care prescriu astfel de remedii. La homeopatie se apelează înainte ca organismul să fie ”intoxicat” cu medicamente, dar niciodată homeopatia nu va exclude tratamentul alopat, acolo unde acesta se impune.

Cum funcționează?
”Remediile homeopate acționează altfel decât cele alopate. Acestea din urmă ucid microbul, bacteria, pe când homeopatele ajută organismul să împingă infecția înafara lui. Homeopatia se bazează pe stimularea de energie care să dea organismului puterea să lupte cu boala”, explică Angela Măgureanu, medic psihiatru cu competență în homeopatie.
Cu ajutorul homeopatiei se poate trata orice fel de boală. Cele acute au cel mai bun răspuns, iar în cazul celor cronice nu se exclude tratamentul medicamentos. ”Acolo unde îmi dau seama că homeopatia nu poate ajuta 100% îndrept pacientul către un medic specialist. Dacă însă vin la mine pacienți care au boli cronice și deja urmează un tratament alopat, nicidecum nu îi sfătuiesc să îl întrerupă. Remediile homeopate le va ajuta organismul să lupte, dând energia necesară organelor afectate pentru a se reface”, spune Angela Măgureanu.

un medic din sibiu ne-a dezvăluit secretele remediilor homeopatiei. cun ne vindecăm prin natură
Angela Măgureanu, medic psihiatru cu competență în homeopatie

Tratament individualizat
Remediile homeopate și felul în care se adminsitrează sunt prescrise de medic în funcție de particularitățile fiecăruia. Pentru aceeași afecțiune două persoane diferite pot primi tratement diferit, și asta pentru că în homeopatie se ține cont de personalitatea pacientului, de felul în care vorbește, de postura lui, de afecțiunile anterioare și chiar de mimică. ”Homeopatia dă cele mai bune rezultate în cazul copiilor, pentru că ei nu au încă organismul plin de toxine, de noxe, și atunci în cazul lor nu trebuie să curățăm întâi corpul de aceste lucruri. În cazul adulților însă tratamentul și rezultatele acestuia variază. Pentru unii tratamentul este îndelungat pentru că organismul răspunde mai greu, în cazul altora după câteva luni se rămâne doar la un remediu de bază care se ia o dată la câteva luni poate”, spune Angela Măgureanu.

un medic din sibiu ne-a dezvăluit secretele remediilor homeopatiei. cun ne vindecăm prin naturăNici cu homeopatele nu trebuie exagerat
Homeopatele, deși provin din elemente naturale-plante, minerale și animale- nu trebuie folosite în exces. ”Nu se dau homeopate unui om sănătos, doar atunci când intervine o disfuncționalitate. Au avantajul că sunt naturale, cantitatea ce trebuie luată e mică, dar sunt totuși niște medicamente și nu trebuie folosite în exces. În funcție de evoluția pacientului tratamentul este ajustat”, spune medicul Măgureanu.
Recomandate și folosite însă ”după carte”, ele pot salva chiar vieți. ”Un exemplu este cel al verișoarei mele care a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, inoperabil și i se mai dădeau 6 luni de trăit. Alături de tratamentul cu chimioterapie a urmat și tratament homeopat. Acum e bine sănătoasă și își crește nepoții”,povestește Angela Măgureanu.

Vindecătoare sau efect placebo?
Tot mai multă lume apelează la remediile homeopate, iar în contraatac apar tot mai multe studii care arată că homeopatele nu sunt altceva decât niște bombonele cu zahăr, iar efectul lor asupra celui care le ia este strict placebo. Susținătorii homeopatiei spun însă că aceste studii sunt comanate de marii producători de medicamente care au de suferit și asta pentru că remediile homeopate sunt mult mai ieftine decât cele alopate.
”Cum se explică efectul placebo în cazul celor care iau homeopate, dar nu sunt conștienți de asta? De exemplu în cazul bebelușilor la care le scade febra după ce primesc remediile homeopate, în cazul celor cu retard mintal în a căror stare de sănătate de vede o îmbunătățire după homeopate sau chiar în cazul animalelor, pentru că și lor li se adminsitrează remedii homeopate”, explică Angela Măgureanu.

Ce este homeopatia?
Homeopatia este o metoda stiintifica de tratament medical care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala prin procedee specifice in laboratoare farmaceutice specializate. Aceste medicamente se numesc remedii homeopatice si sunt lipsite de toxicitate.
Bazele homeopatiei au fost puse de medicul german Christian Samuel Hahnemann. In anul 1796 el a publicat o lucrare teoretica in care vorbeste despre principiul similitudinii: „similarul vindeca similarul” (similia similibus curantur), adica acea substanta care determina anumite simptome cand este administrata unui om sanatos, va vindeca simptomele similare ale unui om bolnav cand este administrata in cantitate minima, obtinuta prin diluari și dinamizări succesive din substanta initiala. In prezent homeopatia are o larga raspandire pe plan mondial, iar in Romania este recunoscuta de Ministerul Sanatatii si practicata oficial numai de medici cu pregatire postuniversitara de specialitate.

un medic din sibiu ne-a dezvăluit secretele remediilor homeopatiei. cun ne vindecăm prin naturăHomeopatia în Europa
Potrivit unui studiu efectuat la nivelul statelor Uniunii Europene, 1 din 2 europeni apelează la medicina complementară, că vorbim despre acupunctură, chiropractică, homeopatie sau alte practici. În ceea ce priveşte homeopatia, pacienţii apelează la ea de obicei când au de-a face cu boli de sezon, gripe, răceli, alergii sau pentru a scăpa de neplăceri gastrointestinale, musculo-scheletale etc.
Un studiu realizat recent în Italia a scos la iveală faptul că femeile de vârstă medie, absolvente de studii medii-universitare şi având un nivel socio-economic ridicat sunt cele mai frecvente cliente ale cabinetelor de homeopatie. În Germania şi în Franţa, aproape fiecare farmacie are produse homeopate.
În Franţa, cel mai popular medicament împotriva răcelii şi gripei este unul homeopat, acelaşi lucru se poate spune despre cel mai popular medicament antialergic din Germania. 40% dintre medicii olandezi, respectiv 42% dintre medicii de familie britanici sunt specializaţi şi în homeopatie.
În România, există o şcoală cu tradiţie în homeopatie, iar cine vrea să urmeze un astfel de tratament, găseşte o echipă de medici cu o pregătire excepţională la Institutul Naţional de Medicină Complementară şi Alternativă “Prof. Dr. Florin Bratila”, din Bucureşti.

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Doresc si eu o programare cum sa procedez..as dori daca se poate un număr de telefon