foto - se redeschide restaurantul bolta rece. cu berărie restaurant și o terasă faină

Restaurantul Bolta Rece își va redeschide porțile după 153 de ani de la prima zi de funcționare. În 2018, restaurantul-emblemă din Sibiu va reveni la prima destinatie, cea care l-a consacrat în anul 1865, restaurant, berărie, cafenea, cofetarie.

Dezvoltatorul imobiliar Euro Imob International, beneficiarul investiției, a demarat ample lucrări de amenajare în zonă. Prima etapă a proiectului este cea de demolare a anexelelor construite de-a lungul anilor, neadecvate atât din punct de vedere funcțional cât și structural.

Restaurant, berărie, 6 camere în regim hotelier
Următoarele faze ale proiectului prevăd reabilitarea și extinderea clădirii principale, amenajări interioare și exterioare, construirea unei terase acoperite, realizarea acceselor pietonale, amenajarea curții interioare cu spații de agrement și spații verzi. La etajul clădirii existente vor fi pregătite camere de cazare în regim hotelier. Valoarea totală a investiției este de peste 1.000.000 Euro și se preconizează că va fi finalizată în vara anului 2018.
“Restaurantul Bolta Rece este un obiectiv cunoscut de toți sibienii, amplasat într-un spațiu de vis, Parcul Sub Arini. Ne-am asumat proiectul având toate aceste informații ca punct de plecare. Este o onoare pentru noi și totodată o responsabilitate enormă de a reda imobilului strălucirea de altădată” a declarant Viorel Horja, Manager General Euro Imob International.foto - se redeschide restaurantul bolta rece. cu berărie restaurant și o terasă faină

Restaurant din 1865
Parcul Sub Arini a fost amenajat ca parc englezesc începând cu anul 1856, la inițiativa Societatea de Înfrumusețare a Orașului Sibiu. Parcul are 22 de hectare și peste 700 de specii de arbori și arbuști. Comunitatea l-a angajat pe inginerul Wolfgang Seifried care a organizat parcul în jurul a două alei. Prima construcție apare între 1863-1865 când se deschide restaurantul „Bolta Rece”, restaurant ce rezistă până astăzi. Acesta a fost întâi locuința grădinarului și o cofetărie. Apoi s-a transformat în restaurantul Sub Arini și în cele din urmă în numele cunoscut de toți sibienii până astăzi.

Ultima oră

Comentariul meu