michael nyqvist, protagonistul „millennium“a murit la varsta de 56 de ani

Actorul și scriitorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul „Millennium“a murit la varsta de 56 de ani. Actorul suedez, care a murit de cancer pulmonar, a avut mai multe roluri secundare în  filme de succes internațional în ultimul deceniu, după o carieră proeminentă în țara sa.

”Pasiunea si bucuria lui Michael erau contagioase pentru cei care l-au cunoscut și iubit. Farmecul său a fost incontestabil”. Dragostea lui Nyqvist pentru arte ”a fost simțită de toți cei care au avut plăcerea de lucra cu el”, se arată in mesajul familiei transmis de un purtător de cuvânt al actorului și citat de presa suedeză.

Michael Nyqvist s-a născut în Stockholm, mama sa fiind suedeză, iar tatăl italian din la Florența. De mic copil a fost adoptat. La șaptesprezece ani, a petrecut un an ca un student de schimb în Statele Unite, în Omaha, Nebraska. Tot acolo a luat primele cursuri de actorie. Când s-a întors în Suedia, el a fost acceptat la școala de balet, dar după un an a renunțat. O fostă prietenă i-a sugerat să încerce teatru în schimb și la 24 de ani el a fost acceptat la Academia de Teatru din Malmö. După absolvire, Nyqvist a lucrat în principal în teatru, și în mai multe producții de film care l-au făcut cunoscut. Michael Nyqvist și-a descris copilăria și încercarea sa de a-și găsi părinții săi biologici ulterior în viața de adult, în romanul său autobiografic, Just After Dreaming (titlu în suedeză: När barnet lagt sig). A fost căsătorit cu scenografa Catharina Ehrnrooth și avea doi copii, Ellen și Arthur.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu