video foto – zidul surpat pe islazului a fost construit ilegal. poliția locală a dat și sancțiuni

Zidul care luni după amiază s-a surpat de lângă blocurile de pe Islazului și avariat o mașină și drumul învecinat, a fost amenajat fără autorizație de construcție. În aceiași situație se află și fosa septică amenajată tot acolo. Poliția Locală a amendat dezvoltatorul imobiliar încă de anul trecut.

Dezastrul de luni după amiază putea fi evitat dacă zidul construit de către dezvoltatorul imobiliar ar fi fost făcut așa cum trebuie și mai ales dacă nu ar fi fost făcut ilegal fără autorizație de construire.
Sibienii ce locuiesc în casele aflate vizavi de zona în care cei de la Zacaria au ridicat patru blocuri au sesizat municipalitatea în mai multe rânduri despre ceea ce se întâmplă la fața locului.video foto – zidul surpat pe islazului a fost construit ilegal. poliția locală a dat și sancțiuniUna dintre sesizări a fost depusă în 19 octombrie 2016, iar răspunsul a venit abia după două luni. ’’Vă rugăm să faceți public acest caz. S-au depus sesizări la primărie încă de anul trecut. Uitați aici cea depusă de mine în octombrie 2016. De atunci am semnalat mai multe nereguli legate de aceste blocuri și gardul cu zidul care azi s-a surpat. Se știa foarte bine că acest gard și fosa septică nu sunt construite legal. A trebuit să se întâmple o nenorocire ca asta ca să fim băgați în seamă’’, ne-a povestit Stroia Adrian, sibian care locuiește în vecinătatea proiectului imobiliar de pe Islazului 18B.video foto – zidul surpat pe islazului a fost construit ilegal. poliția locală a dat și sancțiuni

Amendă de la Poliția Locală. Zidul a fost ridicat ilegal
Poliția Locală a inspectat încă de anul trecut situația de pe Islazului. Șeful Poliției Locale, Gheorghe Aldea, a confirmat încă de luni pentru Ora de Sibiu, că dezvoltatorul imobiliar a fost sancționat petru neregulile constatate. ’’S-au primit sesizări și am fost de atunci la fața locului. De altfel s-au aplicat sancțiuni celor care au ridicat acest zid, pentru că nu aveau autorizație de construcție’’, a declarat Aldea pentru Ora de Sibiu.
VEZI AICI IMAGINI VIDEO ȘI FOTO DE LA FAȚA LOCULUI

Confirmarea lipsei unei autorizații de construcție
În 14 decembrie 2016, primăria Sibiu a trimis un răspuns oficial sesizării depusă de Stroia Adrian în care îi confirmă acestuia că zidul cu pricina și fosa septică au fost construite fără autorizație și că dezvoltatorul imobiliar a fost sancționat. ’’La controlul efectuat am constatat că proprietarul terenului a edificat un zid de sprijin și o stație de pompare, lucrări amplasate pe limita de proprietate dreapta, fără a obține pentru acestea o autorizație de construire, motiv pentru care conform legii 50/1991 instituția noastră a aplicat o sancțiune contravențională’’, se arată în răspunsul primit de la Poliția Locală Sibiu.video foto – zidul surpat pe islazului a fost construit ilegal. poliția locală a dat și sancțiuniVezi AICI fotografii și imagini video cu alunecarea de teren de pe Islazului.

Zacaria, poziție oficială despre alunecarea de teren
Zacaria a remis către Ora de Sibiu un punct de vedere oficial după ce luni după amiază pe strada Islazului, la câțiva metri de blocurile construite de acest dezvoltator imobiliar, a avut loc o alunecare de teren destul de mare. Cei de la Zacaria spun că nici unul dintre cele patru blocuri nu este în pericol, și că acest lucru este confirmat după ce la fața locului s-a făcut o evaluare preliminara care arată că nu există crăpături sau fisuri în pereți. Aceștia spun însă că locatarii din blocul din apropiere vor fi relocați până la finalizarea infrastructurii zidului ce a luat-o la vale. Vezi AICI comunicatul de presă al celor de la Zacaria.
CITEȘTE ȘI: Poziția Zacaria legat de alunecarea de teren de pe strada Islazului. Locatarii unui bloc vor fi relocați

Ce spun cei de la Zacaria despre lipsa autorizației de construire
Reprezentanții Zacaria au explicat pentru Ora de Sibiu că s-au obținut între timp avizele necesare și că s-a început de marți dimineață întărirea malului surpat. Cei de la Zacaria spun că vor suporta toate daunele provocare. Detalii complete AICI.

Ultima oră

Comentariul meu