cele mai puternice fete din sibiu - ridică cauciucuri de camion și lovesc cu barosul mai ceva ca un luptător profesionist

Ce zumba, ce aerobic, ce pilates? Cardio kickboxing!!!! Acesta este răspunsul a câtorva zeci de sibience care au ales să facă mișcare la sala Hard Workout, unde antrenorul Radu Țicău le pune la ”munci” grele: dau la sac, lovesc cu picioarele, ridică cauciucuri și dau cu barosul. Nu vor să se transforme în Wonderwoman, doar își doresc să fie în formă, să ardă calorii, să învețe mișcări de autoapărare, iar atunci când îmbracă o rochie și pantofi cu toc să arate impecabil.

Fetele puternice ale Sibiului
Zeci de sibience vin de luni bune la cardio kickboxing și fac lucruri pe care nu credeau că sunt în stare să le facă: ridică cauciucuri de camion, lovesc cu barosul-care are câteva kilograme bune-, fac flotări, lovesc sacul mai ceva ca un luptător profesionist.

”Practicând acest sport nu ai cum să te plictisești, te simți puternică, prinzi încredere în tine, te ține în formă. Practicând kickboxing-ul, ca și femeie, îți depășești limitele, iar bărbații nu văd cu ochi buni acest lucru”, se amuză Teodora, una dintre fetele de la Hard Workout.cele mai puternice fete din sibiu - ridică cauciucuri de camion și lovesc cu barosul mai ceva ca un luptător profesionist

Alungă frica, dar și kilogramele
Principalele mișcări pe care le execută fetele sunt împrumutate din kickboxing, un sport de contact. Chiar dacă nu le exersează decât pe sacul de antrenament, ele pot fi folosite la nevoie. Și tocmai pentru că știi că ești puternică, încrederea în tine crește considerabil.

”Eu am făcut volei de performanță, așa că sportul e parte din viața mea. Am venit însă la cardio kickboxing după ce mi-a fost spartă locuința, în timp ce eu eram acasă. O perioadă mi-a fost foarte teamă, dar după ce am învățat aici cum să mă apăr, nu mai am aceste frici”, povestește Ioana, o sibiancă practicantă de cardio kickboxing.

cele mai puternice fete din sibiu - ridică cauciucuri de camion și lovesc cu barosul mai ceva ca un luptător profesionistI se spune ”cardio” pentru un motiv. În timpul unui antrenament se pot pierde între 350 și 400 de calorii, așa că pe lângă beneficiile siguranței personale, cine îl practică se alege și cu kilograme în minus, și deci cu un corp bine tonifiat.
”Am început să vin la cardio kickboxing după naștere, pentru că vroiam să revin la forma inițială, și dacă se putea, chiar mai bine. A fost mult peste așteptări. Într-o lună am slăbit 6 kilograme, și după ceva efort chiar s-au văzut rezultatele în felul în care arăta corpul meu”, spune Liliya.

cele mai puternice fete din sibiu - ridică cauciucuri de camion și lovesc cu barosul mai ceva ca un luptător profesionistCe este cardio kickboxing?
Prima formă de aerobic kickbox, numită „Cardio Kickboxing” a fost creată în 1992 de Frank Thiboutot în Portland, pentru a promova spiritul artelor marțiale (kickbox-ului în special) prin fitness. Acesta este și programul de fitness kickboxing sprijinit de Federația Internațională de Kickboxing.
Tehnicile folosite în aerobic kickboxing sunt de fapt o combinație între cele folosite în box, aerobic și diferite alte arte marțiale. Aerobic kickbox-ul alternează lovituri ale brațelor cu cele ale picioarelor și câteva mișcări de autoapărare. ”Aceste combinații fac din cardio kickboxing poate cel mai complex sport, pentru că se folosesc toți mușchii, e foarte intens, lovești sacul cu toată forța. Tehnicile de luptă se execută doar pe sac, fetele nu se lovesc între ele”, explică antrenorul Radu Țicău.

Ultima oră

Comentariul meu