studiu - cartierul gușterița din sibiu este oficial cel mai plictisitor din românia

Conform unui studiu Storia.ro, cartierul Gușterița din Sibiu este cel mai neavantajos cartier din România din punct de vedere al spațiilor de recreere și accesului la acestea. studiu - cartierul gușterița din sibiu este oficial cel mai plictisitor din românia

La polul opus se află Cartierul Valea Aurie, Ștrand, Calea Dumbrăvii, zona Centrală și Calea Poplăcii. Hipodrom 4, Vasile Aron și Hipodrom 1 se află la coada clasamentului. studiu - cartierul gușterița din sibiu este oficial cel mai plictisitor din românia

Oradea, Brașov și Miercurea Ciuc au fost desemnate ca fiind orașele cu cel mai bun acces la facilități de recreere, și anume spații, verzi, facilități sportive și culturale, conform studiului ”Orașe și Cartiere din România”.
În clasament mai urmează Slobozia, Pitești, Cluj-Napoca, Deva și Târgu Mureș. Ultimele poziții aparțin orașelor Brăila, Focșani, Constanța, Giurgiu, Suceava, Galați, Alexandria și Satu Mare.
La nivel de regiuni istorice, zona București și Ilfov conduce în clasament cu o medie de 58,75% și 41.857 de respondenți. Transilvania, Crișana și Banat urmează în clasament cu medii de 58,67%, 57,39% și repectiv 56,25%. Dobrogea, Moldova și Muntenia ocupă ultimele poziții.
Percepția asupra accesului la facilități de recreere în orașele din România este cea de-a șasea temă a studiului amplu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, „Orașele și cartiere din România”.
Cercetarea se desfășoară până la finalul anului, românii putând acorda în continuare note orașului și cartierului în care locuiesc prin completarea chestionarului propus de Storia.ro. Până în prezent, 234.155 de români au răspuns studiului lansat de platforma de imobiliare.
Pentru realizarea clasamentului, participanții au fost rugați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în topul final.

Sursa blog.storia.ro

Ultima oră

Comentariul meu