alpha basketball sibiu, în careul de ași al ligii naționale de babybaschet

Alpha Basketball Sibiu se întoarce de la Mangalia cu un binemeritat loc patru și două trofee individuale la concursul „Coșul de aur”. Copiii antrenați de Alexandru Hulpuș, Eduard Kirr și Cristina Trancă au făcut o figură frumoasă la Campionatul Național de Babybaschet, peste 100 formații din categoria U10 luptând pentru titlul național.

Alpha 1 a terminat competiția în careul de ași, pe locul patru, cu 7 victorii și 2 înfrângeri, fiind cea mai bună clasare pe care o echipă din Sibiu a obținut-o în cadrul Ligii Naționale de Babybaschet.
Clubul Alpha Basketball Sibiu a participat la Campionatul Național de Babybaschet Banca Transilvania, desfășurat la Mangalia, între 18-24 iulie, cu două formații, reușind să reprezinte cu brio baschetul juvenil sibian. Micii baschetbaliști sibieni au petrecut șase zile la mare, timp în care au jucat baschet, s-au bucurat de atmosfera frumoasă creată în jurul competiției și au luptat până în ultimul moment pentru șansele lor. Experiența de care au avut parte i-a ajutat atât pe copiii de la Alpha 1, cât și pe cei de la Alpha 2 să-și îmbunătățească stilul și calitatea jocului, ambele formații reușind să producă o surpriză frumoasă.

Locul 4 pentru Alpha 1, la Campionatul Național
109 echipe s-au aliniat la startul competiției, Alpha 1 reușind în urma evoluțiilor bune să ajungă, în primă fază, în top opt din țară. Cea de-a șaptea victorie consecutivă reușită de copiii antrenați de Alexandru Hulpuș a fost cheia de acces către semifinala turneului, însă oboseala acumulată pe parcursul competiției și căldura toridă și-au spus cuvântul, copiii ratând oportunitatea de a accede în marea finală. Alpha 1 a avut șansa să-și adjudece medalia de bronz, dar a cedat finala mică în fața echipei ACS Dan Dacian Alb București, ocupând, la finele campionatului, poziția a patra din clasament.
Locul patru din 109 și evoluțiile copiilor de la Alpha 2, care au acumulat 5 victorii și 4 înfrângeri la prima lor participare la un astfel de turneu, îl bucură pe președintele Alpha Basketball Sibiu, Alexandru Hulpuș, care se declară mulțumit de rezultatele obținute anul acesta la Campionatul Național de Babybaschet.alpha basketball sibiu, în careul de ași al ligii naționale de babybaschet
„Sunt încântat de modul în care cele două echipe ale noastre s-au prezentat la acest important turneu. Nu am plecat cu nici o presiune privind rezultatele sau clasamentul, am urmărit doar să le insuflăm încredere și spirit de echipă copiilor, dar și să ne demonstrăm nouă înșine că putem progresa de la an la an. Într-adevăr, echipa Alpha 1 a produs surpriza turneului reușind să depășească multe școli puternice de baschet din țară, fapt care se datorează <> dintre copiii care joacă deja de mulți ani împreună. Suntem ca o familie! Echipa Alpha 2 crește în același spirit și sunt încrezător în evoluțiile lor viitoare. Multumesc tururor celor care ne-au fost alături”, a declarat Alexandru Hulpuș, antrenor Alpha 1, președintele Alpha Sport Team.

Alexandru Suciu și Luca Radu, pe podiumul concursului „Coșul de aur”
Doi dintre baschetbaliștii Alpha s-au întors de la Mangalia cu trofee, după ce s-au remarcat la concursul „Coșul de aur”. Deși concurența a fost acerbă, 100 de copii înscriindu-se la acest concurs, Alexandru Suciu, de la Alpha 1, a terminat pe locul întâi, fiind singurul baschetbalist care a avut procentaj maxim, cu 15 coșuri din tot atâtea posibile. La rândul lui, Luca Radu s-a clasat pe podium, pe locul 3, cu 13 reușite din 15 încercări.
Primele patru clasate din cadrul Campionatului Național de Babybaschet:
Locul 1: CSU 1 Ploiești
Locul 2: ACS MC Ball Mangalia
Locul 3: ACS Dan Dacian Alb București
Locul 4: Alpha 1 Sibiu
Rezultate Alpha 1: Alpha 1 vs. ACS BC Starters Iași: 67-8; Alpha 1 vs. LPS CSU Pitești: 60-6; BC Nițulescu Râmnicu Vâlcea vs. Alpha 1: 0-27; Alpha 1 vs. CS Phoenix Constanța: 31-7; ACS Juniors 1 Craiova vs. Alpha 1: 8-29; ACS Dan Dacian Portocaliu București vs. Alpha 1: 5-27; Alpha 1 vs. ACS Total Sport 1 București: 24-23; Alpha 1 vs. ACS MC Ball Mangalia: 20-23; ACS Dan Dacian Alb București vs. Alpha 1: 31-13.
Rezultate Alpha 2: Alpha 2 vs. CSU 4 Ploiești: 33-7; BC Slam Roșu București vs. Alpha 2: 23-8; ACS Dan Dacian Alb București vs. Alpha 2: 54-11; ACS U-BT 2 Cluj-Napoca vs. Alpha 2: 26-27; Alpha 2 vs. CSO Voluntari; 8-25; Alpha 2 vs. ACSB Raptors București: 43-3; Alpha 2 vs. ACS ID Îngerii Băniei 3 Craiova: 36-8; ACS Vilis București vs. Alpha 2: 4-18; ACS Champions București Craiova vs. Alpha 2: 18-13.
Alpha Basketball Sibiu este un club de baschet care se adresează copiilor și are în vedere introducerea și dezvoltarea abilităților fundamentale de joc ale acestora.

Ultima oră

Comentariul meu