sute de mașini verificate la sibiu, zeci de sancțiuni și certificate de înmatriculare retrase

În perioada 20 – 21 iunie polițiștii rutieri împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au organizat acțiuni de control în trafic având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Acțiunile s-au desfășurat atât pe drumurile naționale europene, cât și pe drumurile din interiorul localităților, vizate fiind autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă mai mică sau egală cu 3,5 tone, autovehiculele cu capacitatea de transport persoane mai mică sau egală cu 8+1 și autovehicule destinate transportului de persoane în regim taxi.

Cu această ocazie, au fost controlate 109 autovehicule înmatriculate în țară și în străinătate și au fost aplicate în total 42 de sancțiuni contravenționale ca urmare a constatării de nereguli legate de starea tehnică a mașinilor.

Totodată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare fie din cauza defecțiunilor tehnice, fie din cauza expirării termenului de valabilitate a inspecției tehnice periodice.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere astfel încât participanții la trafic să beneficieze de o creștere a gradului de siguranță atunci când circulă pe drumurile publice și nu numai.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. REGISTUL AUTO ROMAN POATE CONTROLA AUTO VEHICOLE DUPA CE IA SPAGA PERMITE PUNEREA IN CIRCULATIE UNOR AUTOVEHICULE CU DEFECTIUNI MAJORE SI BANI DE SPAGA NU VERIFICA NIMENI SI DOMNUL DIRECTOR CATALIN ARE TARIFE DE LA 200 IN SUS NORMAL ASA MASINI