consiliul județean sibiu marchează ziua universală a iei. hai la hora sânzienelor!

Consiliul Județean Sibiu va marca în acest sfârșit de săptămâna Ziua Universală a Iei printr-o paradă a iei și un atelier pentru copii la Insula de promovare a tradițiilor din cadrul Pieței Volante Transilvania, dar și prin participarea la evenimentele organizate în Muzeul ASTRA.

Sâmbătă, 24 iunie, între orele 9.00 și 11.00, sibienii care își fac cumpărăturile la Piața Volantă Transilvania vor avea ocazia de a aprecia ia și cămașa românească prin două evenimente: Parada Iilor realizată de un grup de copii cu vârste între 5 și 12 ani de la Școala de tineri jurnaliști – TV Eveniment Sibiu și Atelierul pentru copii coordonat de Muzeul ASTRA, unde copii și părinți deopotrivă se vor familiariza cu simbolurile tradiționale din ia românească și vor putea învăța să conceapă modele de ii.
Duminică, 25 iunie, ora 12.00, la ieșirea de la Sfânta Liturghie, în zona Bisericii din Bezded, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, va deschide Hora de Sânziene, alături de angajați din aparatul de specialitate și consilieri.consiliul județean sibiu marchează ziua universală a iei. hai la hora sânzienelor!„Ia românească este apreciată peste tot în lume și mă bucur că evenimentele pentru sărbătorirea ei au o amploare deosebită în județul Sibiu. Încurajez sibienii să participe la toate evenimentele care ne aduc laolaltă în jurul uneia dintre cele mai frumoase tradiții românești, pe care copiii noștri trebuie să învețe să o ducă mai departe cu mândrie”, precizează Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu