video – panică în gara bruxelles. un bărbat a detonat o bombă și a strigat ”allah akbar”

Incidentul a avut loc marți seară în gara centrală din capitala Belgiei. Se pare că avut loc un atentat sinucigaș cu o bombă.

Un bărbat a fost împuşcat de forţele de securitate în gara centrală din Bruxelles, iar presa scrie că a avut loc o tentativă de atac sinucigaş cu bombă, relatează BBC News, citat de News. Potrivit cotidianului belgian La Libre, care citează procurori, bărbatul care a fost împuşcat purta un rucsac şi o centură explozivă. Bărbatul a detonat dispozitivul exploziv după ce a atras atenţia militarilor din gară, scrie publicaţia.
Presa belgiană citează martori potrivit cărora bărbatul a strigat ”Allah Akbar” (Allah e mare, în arabă), după care a detonat un cărucior cu bagaje, a declarat un martor unor jurnalişti aflaţi la faţa locului, relatează AFP.
”Oamenii fugeau în toate direcţiile”, a declarat un martor pentru postul de radio RTL.
”Eram afară. Am coborât. La demisol cineva striga. Nu i-am acordat atenţie. Apoi a strigat Allah Akbar. Iar atunci a detonat căruciorul”, a declarat Nicolas Van Herrewegen, un agent de triaj din cadrul Societăţii naţionale de căi ferate belgiene (SNCB).

YouTube video

La evacuarea gării şi pieţei, magazinelor şi restaurantelor din zonă li s-a ordonat să închidă şi să tragă obloanele, potrivit RTL.
Circulaţia metrourilor care traversează gara a fost, de asemenea, suspendată temporar de către poliţie, potrivit postului de radio.

Ultima oră

Comentariul meu