guvernul a picat. dragnea se laudă că are patru variante de premier în locul lui grindeanu

Mascarada de răsturnare a Guvernului s-a încheiat cu adoptarea moțiunii de cenzură cu 241 voturi pentru și 10 împotrivă. În aceste condiții Sorin Grindeanu a fost demis. Liderul PSD, Liviu Dragnea se laudă că are patru variante de nume pentru șefia viitorului Guvern.

Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, după ce moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost votată, că PSD a ieşit întărit din această încercare, dar că nu a fost uşor şi că România a intrat în normalitate. El a precizat că are patru variante pentru postul depremier, dar că decizia va fi luată în Comitetul Executiv, iar delegaţia PSD va merge luni la Cotroceni cu o singură propunere, conform News. Anterior, premierul Sorin Grindeanu a declarat că speră ca acest vot să nu fie o mare greşeală, că va rămâne în PSD, care nu înseamnă nici Liviu Dragnea, nici Sorin Grindeanu şi care nu trebuia să treacă prin asemenea încercare, să dea jos propriul Guvern, pentru că aşa vrea un singur om. El a mai afirmat că speră ca în şase luni să nu ajungem într-o situaţie simlară, pentru că România nu merită.
Victor Ponta a spus că este dezamăgit de faptul că şi-a văzut colegii social-democraţi bucurându-se că ”moţiunea împotriva PSD a trecut”, PSD a pierdut şi a precizat că va sta lângă premierul Sorin Grindeanu până la finalul interimatului. Liderul liberal Ludovic Orban anunţă că va consulta filialele în perspectiva discuţiilor de la Cotroceni, Teodor Meleşcanu consideră moţiunea o biă neagră a mandatului său, dar nu şi a carierei, iar Dacian Cioloş consideră situaţia o premieră europeană, în timp ce Traian Băsescu constată că PSD-ALDE au pierdut majoritatea în Parlament şi prin urmare ar trebui să piardă şi guvernarea.
Liviu Dragnea a precizat că în zilele următoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al PSD, iar duminică o întâlnire a grupurilor parlamentare ale partidului, astfel încât, luni, să meargă cu o propunere de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.
El a spus că întâi se va discuta în partid despre candidatul la funcţia de premier, iar după ce preşedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta în CEx propunerile de miniştri.
Întrebat dacă are convingerea că preşedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a răspuns: ”Eu am convingerea în continuare că preşedintele Iohannis doreşte stabilitatea României”.
”Sunt absolut convins că luni, la consultări, când eu cu domnul Călin Popescu Tăriceanu vom fi prezenţi la Cotroceni va accepta propunerea noastră”, a subliniat Liviu Dragnea.
Întrebat cum ar trebui să fie viitorul premier, liderul PSD a spus: ”Un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară, un om cinstit”. sursa: News.ro

Ultima oră

Comentariul meu