gulyás uriaș gătit la muzeul în aer liber din sibiu. se amenajează și un parc cu jucării tradiționale

Asociaţia HID – Centrul Cultural Maghiar Sibiu organizează o nouă ediţie a evenimentului care se bucură de succes în Sibiu. Festivalul prezintă valori patrimoniale și culturale specific maghiare într-o formulă atractivă pentru publicul larg.

Programul propune spectacole diverse, lansări de cărți, vernisaje, expoziţii, conferinţe, evenimente pentru copii, târg al meşterilor populari, concursul de gătit gulyás la ceaun, organizat cu parteneriatul Complexului Naţional Muzeal ASTRA în Muzeul în Aer Liber. Noutățile anului 2017: se va amenaja un parc tematic cu jucării tradiționale, va fi prezentat un atractiv spectacol de călărie și tras cu arcul, iar duminică va fi gătit un gulyás uriaș.
Și anul acesta invitatul de onoare este domnul Sándor Csányi din Szolnok, organizatorul celui mai mare festival de gătit gulyás din lume. Câştigătorii concursului din Sibiu vor putea participa la acest deosebit eveniment din Szolnok, Ungaria în luna septembrie 2017, organizatorii suportând toate costurile legate de deplasare.

Program:
29 iunie 2017 – joi
16:00 – Conferință – Hungarikum & Transylvanicum – valori, gusturi, interferențe
Locaţie: Pavilionul Multicultural CNM ASTRA
19:00 – Proiecție film: ELDORADO (1988, dramă, color, 100 min., subtitrat în limba română)
Locaţie: Librăria Habitus

30 iunie 2017 – vineri
16:00 – Vernisaj expoziție – “Trecut și prezent” – expun elevi ai Școlii de Arte “Kós Károly” din Miercurea Ciuc, diriginte de clasă: Ildikó Márton

Locaţie: Turnul Sfatului
16:30 – Prezentare – „Tineret viu” , Organizația de Tineret a Societății Maghiare de Cultură din Transilvania, invitată: Csilla Tamás, președinte
Locaţie: Librăria Habitus

17:30 – WorkShop – Erdély Café: Patrimoniu, tradiții și alte asemenea… invitat: Szabolcs Boda, președinte.
Locaţie: Librăria Habitus

18:30 – Prezentare de carte – Cariere, programe în slujba culturii / Studii despre cei 130 ani de la înființarea Societății Maghiare de Cultură din Transilvania, invitată: Katalin Ágnes Bartha PhD – cercetător, bibliotecar, director executiv al Casei Memoriale Szabédi din Cluj.
Locaţie: Librăria Habitus

19:30 – Teatru – Teatrul din Curte Budapesta: „A cui este această țară?”
Un spectacol de Loránd Daday și Attila Andrási despre raporturile umane, egoismul individului, familie, istoria națiunilor. Spectacolul prezintă crâmpeie de istorie revoltătoare, regăsire, dragoste, asimilare, identitate, violență, răsturnări de situație. Piesa este un thriller istoric care se petrece în Budapesta și Transilvania începutului de secol XX.
Spectacol în limba maghiară, nerecomandat sub 14 ani.
Biletele de intrare se vor găsi la intrarea în sală cu 42 minute înainte de începerea spectacolului la prețul de 15 lei, respectiv 10 lei pentru elevi, studenți și pensionari.
Locaţie: Teatrul de copii și Tineret GONG – sala etaj

Ultima oră

Comentariul meu