drum pe sub munți între brașov și sibiu. alternativa la dn1 costă 147 milioane lei

Județele Sibiu și Brașov vor fi legate în viitor de un nou drum. Este vorba de Drumul de sub munte, ce se vrea o alternativă la DN1. Acesta va costa 147 milioane lei.

Proiectul de modernizare a „Drumului de sub munte” care leagă Braşovul de Sibiu a trecut de prima fază de verificare la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru de la Alba Iulia. Valoarea lucrărilor este de 147 de milioane de lei, conform adevarul. Este pentru prima data când Braşovul solicită şi obţine finanţare europeană pentru reparaţia unui drum. Drumul interjudeţean numit Drumul de sub munte facilitează legătura între Braşov şi Sibiu. Având o lungime totală de 51,3 km, această arteră, formată din trei porţiuni de drumuri judeţene (DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P), străbate localităţile Şinca-Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus şi poate reprezenta o alternativă de transport la DN 1. Valoarea totală a proiectului este de 147.417.404,35 lei.
„După o muncă foarte serioasă a colegilor noştri am reuşit să depunem un proiect bine făcut, care va primi finanţare. El urmează intre în etapa de verificare tehnico-economică, dar nu mai avem nicio emoţie în privinţa accesării banilor. Astfel, în judeţul Braşov vom derula primul proiect de modernizare drumuri realizat cu fonduri europene“, spune Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. În județul Sibiu drumul va ajunge până la Cârțișoara. Foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu