directorul fits, declarație tăioasă dupa festival. ”să fie multiplicat, nu furat”
Foto Dragos Dumitru

S-a încheiat cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care la fel ca în fiecare an, a avut un succes mai mare decât edițiile precedente. Directorul festivalului, Constantin Chiriac, a declarat la finalul ediției din acest an că își dorește ca ceea ce se întâmplă la Sibiu ”să fie multiplicat, și nu furat”.

Ce-a de-a XXIV-a ediţia a FITS s-a încheiat, duminică noapte, cu un grandios foc de artificii şi cu un spectacol de stradă care a adunat zeci de mii de spectatori.

Deşi întreaga zi a fost ploioasă, iar mare parte din ţară s-a aflat sub cod galben de ploi, directorul FITS a anunţat că niciun spectacol nu a fost anulat.
„Ultima seară de festival, cu cer senin, căruia îi mulţumesc că a făcut să nu anulăm niciun spectacol. Peste tot au fost anunţate furtuni, vijelii, ploi, nenoriciri. Aţi văzut că Sibiul a fost protejat de aplauzele, de căldura şi de frumuseţea spectacolelor”, a declarat Constantin Chiriac.

El a precizat că ”deja s-a intrat în linie dreaptă” cu ediţia aniversară din 2018, iar unul dintre cei care au primit o stea pe Aleea Celebrităţilor în actuala ediţie – Robert Wilson – şi-a anunţat intenţia de a participa în festival cu trei spectacole.
”Mi-ar face mare plăcere să pot face parte din ediţia aniversară de 25 de ani a Festivalului”, i-a transmis actorul Robert Wilson directorului FITS.

În plus, Constantin Chiriac a afirmat că ar vrea ca exemplul festivalului de la Sibiu să fie multiplicat.
”Cred că e important ca ceea ce facem noi aici să fie multiplicat, dar nu furat . E important ca fiecare comunitate să îşi facă evenimentele care vin din profunzimea ei”, a subliniat Chiriac.
Ediţia din acest an a FITS a reunit peste 3.500 de artişti din 71 de ţări, în peste cinci sute de evenimente şi a adunat, zilnic, peste 68.000 de spectatori.
Ediţia aniversară, a XXV-a, a FITS va avea loc în perioada 8 – 17 iunie 2018.

Sursa www.news.ro

Ultima oră

Comentariul meu