avalanșă de șoferi prinși băuți la volan la sibiu
FOTO: arhivă

Sfârșitul de săptămână a însemnat pentru polițiștii de la rutieră completarea de multe procese verbale. Și majoritatea se finalizează cu un dosar penal pentru consum de alcool la volan, pentru că o parte dintre șoferii sibieni încă nu iau în seamă recomandările și conduc după ce au băut.

*** În data de 17 iunie, în jurul orei 08,30, pe strada Brateiului din mun. Mediaş, a fost identificat un conducător auto în vârstă de 45 de ani, domiciliat în localitatea Şaroş pe Târnave, al cărui rezultat la testarea cu aparatul etilotest a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal ca urmare a săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

*** În data de 17 iunie, în jurul orei 19,20, în municipiul Sibiu, poliţiştii rutieri au depistat în trafic, un sibian în vârstă de 64 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare pe strada Octavian Goga şi care, la testarea alcoolscopică, a prezentat rezultatul de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat şi faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce anulat după ce, în cursul anului 2009, a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii au întocmit dosar penal, sibianul fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, respectiv conducere sub influenţa alcoolului.

*** În data de 18 iunie, în jurul orei 04,00, pe DN 7, km. 257, în afara localităţii Tălmaciu, un alt conducător auto a fost depistat la volan după ce a consumat alcool. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în localitatea Sebeşu de Sus, care a prezentat o concentraţie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, s-a stabilit că autoturismul pe care îl conducea era neînmatriculat, iar plăcuţele cu numărul de înregistrare erau false, acestea fiind atribuite unui alt autovehicul.
În prezent, bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului, conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false.

*** În data de 18 iunie, în jurul orei 20,40, în municipiul Sibiu, pe strada Octavian Goga, poliţiştii rutieri au identificat un alt bărbat în vârstă de 22 de ani, aflat la volanul unui autoturism deşi nu deţine permis de conducere.
În urma extinderii cercetărilor, s-a constatat că proprietara autoturismului, o sibiancă în vârstă de 25 de ani, cunoştea faptul că persoana în cauză nu deţine permis de conducere şi, în ciuda acestui fapt, i-a încredinţat autovehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice.
Astfel, pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis, iar pe numele proprietarei a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţare a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis.

Ultima oră

Comentariul meu