foto – sibienii care prepară cele mai bune brânzeturi din lapte de capră. sunt incredibil de gustoase

Familiei Cucerzan din Târnava i s-a dus vestea. Dacă mai e cineva care nu a auzit de ei, le spunem noi acum: fac cele mai bune produse din lapte de capră, 100% naturale și 100% produse de ei. Clienți fideli au deja demult, iar produsele lor satisfac toate gusturile: și mai sărate, și mai dulci, și iaurt, și lapte, și specialități…

Iubesc animalele și le cresc în mediu natural
Cei doi soți și-au cumpărat acum 10 ani 170 de capre. ”Și eu, și soțul meu am crescut la părinți înconjurați de animale. Ai mei au avut capre, așa că știam cam totul despre cum se îngrijesc. Așa ne-am hotărât să facem afacerea asta”, povestește Monica Cucerzan. După atâția ani clienții s-au înmulțit, afacerea a prosperat, iar numărul caprelor a ajuns la 600.
”Animalele noastre sunt crescute pe câmp. Mănâncă ce doresc, de la iarbă, la muguri de flori, la scoarță de copac. Cresc libere, și asta contribuie la calitatea laptelui, iar apoi la cea a produselor pe care le facem din lapte”, spune Monica Cucerzan.foto – sibienii care prepară cele mai bune brânzeturi din lapte de capră. sunt incredibil de gustoase

Zece produse de te lingi pe degete
Cele 600 de capre ale familiei produc pe săptămână în jur de 2.500 de litri de lapte. Sunt mulse dimineața și seara, iar din acesta Monica Cucerzan face 10 produse. ”Eu le fac singură. Este enorm de multă muncă, stau în atelier de dimineața până seara. În timp ce se încheagă laptele, pun alte produse în camera de frig, scot altele de la maturare, le mut pe fiecare unde trebuie….tot timpul fac câte ceva, și prefer să lucrez singură, pentru că știu sigur că așa calitatea e cea mai bună”, povestește Monica.foto – sibienii care prepară cele mai bune brânzeturi din lapte de capră. sunt incredibil de gustoaseȘi așa, munca multă a dus la producerea a 10 preparate, plus laptele care se vinde ca atare: telemea, caș, urdă, brânză frământată, iaurt, burduf, caș cu semințe de chimen, brânză in ulei de măsline, cașcaval, brânză dulce de capră.

Rețete mereu îmbunătățite
Familia Cucerzan și-a câștigat clienții în timp. ”În prima zi când am fost în piață am vândut de 150 de lei. Trebuia să atragem oamenii, să guste, că altfel nu știau despre produsele noastre. Apoi au început să revină, și în timp am făcut produse pentru toți. Deja cei care vin la noi știu exact ce să ceară- telemea din ziua aia, de două zile, brânză mai sărată, mai puțin sărată… Și gustul e mereu același, pentru că nu am schimbat rețetele. Doar le îmbunătățesc, dacă văd că ceva nu iese bine. Mai schimb puțin temperatura laptelui, timpul de preparare…”, spune Monica Cucerzan.foto – sibienii care prepară cele mai bune brânzeturi din lapte de capră. sunt incredibil de gustoase

Produsele de capră de la Târnava le găsiți în fiecare sâmbătă în piața de la Sala Transilvania. Trebuie însă să mergeți de dimineață, pentru că se termină repede. Dacă aveți însă drum prin Sighișoara, acolo îl găsiți pe Gheorghe, soțul Monicăi, cu aceleași produse gustoase.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu