video - aeroportul sibiu, teatru de operațiuni militare nato. zeci de avioane și elicoptere aterizează aici

Exercițiul NATO de la Cincu ”implică” și sibienii. Cei care lucrează sau trec prin zona Aeroportului au ocazia să vadă cum aterizează și decolează de aici aeronave de luptă ce aparțin țărilor participante la exercițiu.

”Lucrez în zonă și se aud motoarele elicopterelor ce vin aici. Aterizează, dar nu stau foarte mult și apoi pleacă. Pentru noi este foarte interesant, pentru că altfel nu avem cum să vedem astfel de aparate, doar în filme sau documentare”, spune un sibian ce lucrează în apropierea Aeroportului Internațional Sibiu.

Exerciţiul Noble Jump 2017 se desfăşoară în perioada 26 mai – 16 iunie la Cincu, cu participarea a circa 4.000 de militari, din 11 state membre NATO (Albania, Bulgaria, Grecia, Letonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Spania şi Statele Unite ale Americii), dintre care aproximativ 1.900 din cadrul VJTF, utilizând în jur de 500 de mijloace tehnice.
Noble Jump 2017 este un exerciţiu cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli. Se testează capacităţile operaţionale ale elementelor VJTF şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.

Sursa video Facebook/Aspra Cosmin

Ultima oră

Comentariul meu