foto – shopping city sibiu, demolat și reconfigurat. viitorul mall va fi pe două nivele și va avea parcare supraterană

Sud africanii de la NEPI trag tare pentru a reconfigura așa cum au anunțat încă de acum aproape un an, singurul centru comericial de tip MALL din Sibiu. Shopping City va fi construit pe două nivele și are parcare supraterană și multiplex cinema. Inaugurarea se va face cel mai devreme în martie 2018.

Centrul comecial Shopping City Sibiu va fi remodelat în totalitate. În locul galeriilor comerciale de acum, se va ridica un Mall în adevăratul sens al cuvântului, structurat pe două nivele și cu o înălțime maximă de 30 de metri. Cei de la NEPI se angajează conform memoriului pentru planul urbanisitic zonal depus la Primăria Șelimbăr, la realizarea de parcări supraterane, amenajarea incintei cu spaţii verzi plantate, alei carosabile şi pietonale, împrejmuirea terenului, amplasare semnale publicitare, amplasare post trafo, branșare la utilități, organizare de şantier şi amenajare accese.
”Prin documentația prezentă se analizează posibilitatea extinderii corpului C1 prin crearea de noi spații comerciale, terasă, spații tehnice etc. și un spașiu destinat cinematografului, la etaj. Înălțimea existentă a construcției C1 este de Parter înalt, 15m, iar prin propunerea de extindere și supraetajare se prevede atingerea unei înălțimi maxime de 30m în zona de cinema”, se arată în documentația pentru obținerea PUZ-ului pentru viitorul Mall.

foto – shopping city sibiu, demolat și reconfigurat. viitorul mall va fi pe două nivele și va avea parcare supraterană
Accesul la viitorul Mall se va face printr-o intrare dinspre Carrefour.

Trafic reconfigurat și parcare deasupra mall-ului
Din planșele depuse pentru obținerea PUZ-ului se poate observa că intrarea la viitoarea zonă comercială se va schimba față de cum este ea în prezent. Astfel traficul auto va fi direcționat către stânga și nu înainte spre Auchan cum este el acum. Vorbim de intrarea din DN1 pe lângă Hervis. Cei care vor să meargă în Mall vor putea să parcheze în parcarea de pe clădire, iar cei ce merg spre Auchan sau Carrefour, vor folosi parcarea actuală, cu amendamentul că aceasta va fi reconfigurată.
Chiar dacă cei de la Shopping City nu au oferit informații oficiale legate de lucrările la noua structură, se pare că acestea vor fi demarate în această vară și finalizate undeva în perioada februarie – martie 2018.

foto – shopping city sibiu, demolat și reconfigurat. viitorul mall va fi pe două nivele și va avea parcare supraterană
Shopping City va avea două nivele și o înălțime de 30 de metri, dar și o parcare supraterană

Mall de 11.000 de metri pătrați
În decembrie 2016 cei de la Shopping City Sibiu au anunțat că se va intra în 2017 într-un proces amplu de modernizare și extindere. Galeria comercială urmează să fie reconfigurată prin construirea unui nou nivel, pe o suprafață de aproximativ 11.000 de metri pătrați, care va include 50 de noi spații de cumpărături, cât și o nouă zonă de divertisment și food court.
”Astfel, la finalizarea procesului de reconfigurare, Shopping City Sibiu va acoperi o suprafață totală de aproximativ 90.000 de metri pătrați, devenind cel mai mare centru comercial, nu numai din regiune, ci și din întreaga țară. Modernizarea va viza o suprafață de peste 40.000 de metri pătrați, modificările planificate urmând să transforme complet aspectul actualului centru comercial, atât prin adăugarea noului nivel, cât și prin modificarea designului. Achiziționat de NEPI în prima parte a acestui an, Shopping City Sibiu a intrat sub expertiza managerială a dezvoltatorului, fiind deja aliniat la standardele centrelor din portofoliu. În 2017, vor fi demarate lucrările de modernizare ce implică completarea ofertei de fashion cu noi branduri locale și internaționale de renume, aducându-le aproape sibienilor cele mai noi tendințe” se arăta anul trecut într-un comunicat oficial al celor de la Nepi.

foto – shopping city sibiu, demolat și reconfigurat. viitorul mall va fi pe două nivele și va avea parcare supraterană
Parcarea din zona Carrefour și Auchan va fi ușor reconfigurată

”Mai mult, clienții vor avea ocazia să vizioneze cele mai așteptate blockbustere mondiale, în cel mai modern cinema multiplex din oraș, care va fi dotat cu tehnologie de ultimă oră. Surprizele pregătite, unele în premieră națională, vor transforma centrul comercial într-unul din mall-urile reprezentative pentru România. “Prin Shopping City Sibiu continuăm strategia NEPI de a crește valoarea proprietăților de retail pe care le deținem. Acest proces de modernizare își propune să aducă centrul la cele mai înalte standarde, fie că vorbim despre design, oferte de fashion, utilitate sau zona de divertisment. Tratăm proiectul Sibiu Shopping City ca un proiect emblematic pentru NEPI, consumatorul prezent aici, dar și potențialul proiectului, ne dau încredere că vom avea la Sibiu unul dintre cele mai avansate și interesante centre comerciale din România”, a explicat atunci Adina Ciobanu, Asset Manager în cadrul NEPI.
După finalizarea proiectului de reconfigurare a centrului, ce va presupune o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro, Sibiu va deveni cea mai modernă și inovatoare destinație pentru petrecerea timpului liber și de cumpărături din regiune, o destinație capabilă să rivalizeze nu doar cu centre din România, dar și din afara țării. După finalizarea, în acest an, a proiectelor din Timișoara, Constanța și Piatra-Neamț, pe parcursul anului următor Shopping City Sibiu, alături de dezvoltările din Galați și Râmnicu Vâlcea, va fi unul dintre cele mai importante proiecte pentru NEPI în 2017, continuând astfel ritmul alert de deschideri și dezvoltari ale grupului.

Ultima oră

Comentariul meu