live video: alertă în sua - congresmen împușcat pe un teren de baseball

Steve Scalise a fost împușcat miercuri în timp ce se antrena pe un teren de baseball în statul Virginia. Atacatorul a tras 15-20 de gloanțe în direcția congresmanului american.

Un congresmen republican, Steve Scalise, şi consilieri ai acestuia au fost împuşcaţi miercuri în timp ce se antrenau pentru un meci caritabil de baseball, în Virginia, a anunţat poliţia, precizând că autorul atacului a fost arestat, relatează BBC News citat de News. De asemenea, în timpul atacului au fost împuşcaţi doi ofiţeri de poliţie. Preşedintele american Donald Trump a anunţat, pe Twitter, că Steve Scalise a fost rănit grav, dar se va recupera în totalitate, descriindu-l pe membrul Camerei Reprezentanţilor drept un “adevărat prieten şi patriot”.
Congresmanul republican împuşcat miercuri în Virginia, Steve Scalise, a fost rănit grav, dar se va recupera în totalitate, a anunţat preşedintele american Donald Trump pe Twitter, descriindu-l pe membrul Camerei Reprezentanţilor drept un “adevărat prieten şi patriot”.
Anterior, surse citate sub acoperirea anonimatului au declarat pentru NBC că Scalise este în stare stabilă.
Autorul atacului din Virginia, în cursul căruia a fost rănit cel puţin un congresman republican şi mai mulţi consilieri, a tras cel puţin 10-20 de gloanţe, înainte ca serviciul de pază să reuşească să riposteze, a declarat un martor, republicanul Mo Brooks, citat de Reuters şi CNN.
Brooks a precizat că atacatorul este un bărbat alb, “mai plinuţ”, care s-a ascuns în spatele bazei a treia de pe terenul de baseball. El a adăugat între 20 şi 25 de membri ai echipei republicane de baseball se aflau pe teren când a avut loc atacul.
Potrivit altor martori, cel puţin cinci persoane au fost rănite, inclusiv congresmanul de Louisiana Steve Scalise.
Poliţia a anunţat că autorul atacului a fost arestat, în timp ce un politician a spus că a fost ucis.

Ultima oră

Comentariul meu