foto - pasiunea pentru cafea transformată într-o afacere de succes. trebuie să treci pe la lara coffee shop

Cafea bem cu toții. De generații, celei fiartă la ibric și cu puțin caimac i s-a dus vestea ca fiind cea mai bună. A apărut apoi filtrul, care te făcea să te simți ca în filmele americane. Te și vedeai la barul unui restaurant tipic din State cu o cană în față, mereu umplută de o chelneriță blondă. Gusturile s-au mai rafinat între timp, am aflat și noi despre expresoare, cremă de lapte și latte macchiato. Apoi a apărut Lara Coffee Shop. A fost printre primele cafenele din Sibiu care ne-a aruncat din nou în filmele americane: puteam pleca sorbind din paharul cu capac o cafea bună, bună…..

Din pasiune pentru cafea
Laura Popa este cea care a deschis Lara Coffee Shop, printre primele cafenele din Sibiu care au adus aici conceptul ”to go”. Situată pe Bulevardul Mihai Viteazu, micuța cafenea oferă trecătorilor doza de energie de care au nevoie. ”Fiind un concept to go, am căutat ca locația să fie una populată, cu trafic pietonal și auto, în apropiere de bănci, universitate, instituții. Este o alternativă la cafenelele de pe centru”, spune Laura Popa.
Sibianca s-a gândit să deschidă cafeneaua după ce a văzut că ”to go”-ul a prins foarte bine în alte orașe mari, dar la noi lipsea. ”În Sibiu nu exista așa ceva, și pentru că îmi place cafeaua foarte mult, am zis că e o idee de afacere numai bună. Și se pare că sibienii au fost foarte receptivi”, spune Laura.foto - pasiunea pentru cafea transformată într-o afacere de succes. trebuie să treci pe la lara coffee shop

Doar cafea de origine
Cafeaua folosită la Lara este de origini, 100% arabica. Este proaspăt prăjită și măcinată doar înainte de preparare. ”Cafeaua de bază pe care o folosim la toate preparatele este un blend de cinci arome: Brazilia,El Salvador, Guatemala, Etiopia, Honduras. Este un amestec pe care l-am conceput singură, după ce am citit foarte mult despre prepararea cafelei și diferitele arome”, explică Laura Popa.foto - pasiunea pentru cafea transformată într-o afacere de succes. trebuie să treci pe la lara coffee shop
Pentru că își dorea să ofere prin cafeaua ei o experiență în ale gustului, Laura a învățat cum trebuie făcută o cafea. ”Am aflat cât de mult contează crema de lapte, textura la care e măcinată cafeaua, dozajul ei în funcție de ce dorești să obții. Am citit foarte mult despre asta, și până la urmă am ales din tot rețetele care mi s-au părut cele mai gustoase, astfel încât cafeaua să nu fie nici prea aromată, nici prea acidă…”, spune Laura.

foto - pasiunea pentru cafea transformată într-o afacere de succes. trebuie să treci pe la lara coffee shopArome pentru toți
Indiferent dacă preferați cafeaua tare sau cu diferite arome, la Lara găsiți de toate. Sibienii preferă specialitățile de latte macchiato, cum e cel de snickers, oreo, caramel, tiramisu sau ciocolată cu mentă.
Acum că a venit vara se răcoresc cu frapeurile făcute după o rețetă specială, cu gheață pisată, iar cel mai căutat este cel de caramel.
Iarna însă, clienții se încălzesc cu băuturile calde, cu lattele cu aromă de nuci de macadamia, tiramisu, caramel sărat sau fistic.

foto - pasiunea pentru cafea transformată într-o afacere de succes. trebuie să treci pe la lara coffee shopGânduri bune la pachet
Clienții care trec pragul Lara Coffee Shop pleacă de acolo nu numai cu o cafea bună, ci și cu un…mesaj. ”Alături de cafea le oferim clienților ganduri bune la pachet, adică niște bilețele cu mesaje și gânduri frumoase despre cafea, despre viață … Asta în încercarea de a le oferi nu doar o cafea bună, dar și bună dispoziție și zâmbete pe buze”, spune Laura. ”Tot mai multă lume apreciază o cafea bună, făcută astfel încât să o savurezi, nu doar să o bei”, spune Laura. foto - pasiunea pentru cafea transformată într-o afacere de succes. trebuie să treci pe la lara coffee shopDacă vreți să faceți parte din acest grup, treceți pe la Lara Coffee Shop de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 3.

 

Ultima oră

Comentariul meu