UPDATE - PERCHEZIȚII și ARESTĂRI în Sibiu la sediul AMBIENT pentru o țeapă de 16 milioane de lei dată statului

Câțiva sibieni și bucureșteni au pus la cale o afacere care s-a dovedit profitabilă pentru ei până au intrat pe fir cei de la DIICOT. ”Afaceriștii” au reușit să deducă ilegal TVA în valoare de aproximativ trei milioane 600 de mii de euro. Polițiștii însă i-au ridicat în urma a 12 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe, printre care şi judeţul Sibiu.Perchezițiile din oraș au fost la sediul Ambient, firmă patronată de afaceristul Ion Ciolan.

UPDATE – Pecheziții și arestări la Ambient
Societatea comercială la care au avut loc percheziții marți dimineață este firma patronată de Ion Ciolan. Procurori DIICOT însoțiți de ofițeri de la Judiciar au popsit dis de dimineață la sediul societății de pe Șoseaua Alba Iulia. Mai multe persoane au fost reținute și duse la audieri la sediu Parchetului și DIICOT de pe Calea Dumbrăvii. Descinderi la Ambient au avut loc și anul trecut.

ȘTIREA INIȚIALĂ
În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2011 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale din municipiul Sibiu, împreună cu reprezentanţii a 12 societăţi comerciale din ţară şi străinătate, societăţi cu comportament de firme fantomă, au acţionat în mod coordonat în cadrul unei grupări infracţionale, în scopul obţinerii de beneficii materiale în mod fraudulos prin deduceri ilegale ale taxei pe valoare adăugată. sens în care au creat. S-a stabilit până la acest moment, un prejudiciu de aproximativ 16.300.000 de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată dedusă de către societatea comercială din mun. Sibiu, pe baza facturilor fictive, care nu au la bază operaţiuni reale.
Din cercetările efectuate, a rezultat că a fost creat un sistem complex de operaţiuni fictive de vânzări şi achiziţii între societăţile în cauză pentru crearea aparenţei existenţei unor operaţiuni care, în fapt, nu corespund în realitate, cu scopul de a crea în mod artificial taxă pe valoare adăugată, deductibilă în favoarea societăţii comerciale cu sediul în mun. Sibiu, cu consecinţa diminuării obligaţiilor de plată privind taxa pe valoare adăugată bugetului de stat.
În vederea soluţionării cauzei, la data de 13.06.2017, s-au efectuat un număr de 12 percheziţii domiciliare la imobilele folosite de către mai multe persoane bănuite că fac parte din grupul infracţional organizat, dintre care 5 percheziţii în municipiul Sibiu şi 7 pe raza municipiului Bucureşti şi localităţilor învecinate.
La data de 13 iunie 2017, la sediul D.I.I.C.O.T. Sibiu – Biroul Teritorial Sibiu, urmează a fi aduse 18 persoane (suspecţi şi martori), pentru audiere şi luarea măsurilor legale care se impun.
La acţiune au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Ultima oră