deputatul mircea cazan face scandal pentru că nu sunt toalete și benzinării pe a1, nădlac – sibiu
FOTO arhivă

Deputatul sibian Mircea Cazan a trimis o scrisoare deschisă actualului Ministru al Transporturilor în care semnalează faptul că pe A1, Nădlac – Sibiu, nu există toalete normale și stații de benzină conform standardelor în vigoare.

După ce îi spune ministrului Transpourturilor că a constatat cu bucurie că pe traseul autostrăzii Sibiu-Orăştie s-a pus un indicator care să direcţioneze ieşirea spre oraşul Miercurea Sibiului, dar pe sensul invers nu, acesta cere ca să fie făcut demers conform prevederilor legale pentru montarea indicatoarelor suplimentare care să direcţioneze ieşirea spre oraşul Miercurea Sibiului, şi pe celălalt sens (Orăştie –Sibiu).
Cazan se plânge și de faptul că pe autostrada Nădlac – Sibiu, benzinăriile ce funcționează în containere și toaletele ecologice, sunt sub orice critică. ”Vă mai menţionez că la intrarea în țară pe autostradă, dinspre Arad, până în Sibiu, pe cele două tronsoane (Nădlac –Marginea, Făget, respectiv Deva – Orăstie) nu există stații de benzină si toalete normale conform standardelor în vigoare, ci există doar in parcări benzinarii in containere si toalete ecologice sub orice critică, pe o distanță de aproximativ 270 km (150 km respectiv 120 km). Intrarea în țară reprezentând cartea de vizită a României. Lipsite de sisteme inteligente de transport, de stații de carburanți și puncte de alimentație publică, autostrăzile din România (şi aşa puţine) încep a avea probleme și cu toaletele.
Vă întreb dacă veți lua măsuri pentru ca pe aceste tronsoane de autostradă, sa fie construite parcări si benzinării civilizate pentru ca cetățenii români și străini care intră sau ies din țară să nu fie nevoiți să rămână fără benzină, in lipsa unor stații de alimentare pe traseu sau să fie intâmpinați cu mesajul: “Ne cerem scuze, urmatoarea toaletă este la 19 km.”, spune Cazan în interpelarea adresată Ministrului Transporturilor.

Ultima oră

Comentariul meu