a început unul din cele mai așteptate momente ale fits. s-a deschis bursa de spectacole
Foto Cristi Cojocariu

Cea de-a patra zi a celei de-aXXIV – a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat cudeschiderea oficială a Bursei de Spectacole. Timp de cinci zile, specialiști din domeniul cultural, artiști, operatori și manageri de instituții culturale se întâlnesc pentru a schimba idei, opinii și pentru a crea colaborări. Noutatea acestui an o reprezintă secțiunea de Speed Networking, o ocazie pentru artiști și producători de evenimente să se întâlnească, pentru zece minute, cu reprezentanți ai unor instituții culturale prestigioase, din întreaga lume.

„Culturaeste o miză a diversității. FestivalulInternațional de Teatru de la Sibiu și Bursa de Spectacole de la Sibiu suntproiecte care demonstreazăacestlucru. Culturatrebuieabordatăîntr-o viziunesistemică, atât la nivel macro, câtși la nivelulinstituțiilor. Eaeste o componentăvitală a sistemului social șideterminătoatecelelalteelemente -economice, demografice, sociale”, a transmis Erwin Șimșensohn, Secretar de Stat al MinisteruluiCulturiișiIdentitățiiNaționale din România.

George Banu s-a aflat în dialog cu Pippo Delbono, la Librăria Habitus, după proiecția în premieră mondială a filmului „Vangelo” – o discuție caldă despre explorarea artistului în domeniile teatrului, dansului, muzicii și cinematografiei.

a început unul din cele mai așteptate momente ale fits. s-a deschis bursa de spectacole
Foto Dragos Dumitru
Spectacolul „Sărbători fericite”, după textele lui Neil LaBute, în regia lui Cristian Juncu, a marcat o altă premieră: Raluca Cristina Cornea, câștigătoarea campaniei „Fii parte din poveste”, desfășurată de FITS, a fost distribuită într-un rol din spectacol, apariția ei fiind apreciată de publicul prezent în sala naționalului sibian. „Înainte de spectacol am fost foarte liniștită, n-aveam emoții, însă înainte cu câteva momente să intru pe scenă am simțit că nu mai sunt atât de liniștită. A fost o experiență extraordinară, iar momentul în care am văzut toată sala aplaudând, la final, a fost unul foarte special pentru mine”, a declarat Raluca Cornea după spectacol.

Sezonul israelian a început luni, 12 iunie, cu spectacolul-eveniment „Vertigo 20”, care marchează douăzeci de ani de căutări artistice ale lui Noa Wertheim, coregraf al companiei Vertigo, din Israel. Cei unsprezece dansatori au fost rechemați de nenumărate ori la rampă de către public, cei mai mulți dintre spectatori dorind să revină pentru cel de-al doilea spectacol al companiei, „Yama”, programat pe 13 iunie la FITS.

a început unul din cele mai așteptate momente ale fits. s-a deschis bursa de spectacole
Foto Paul Baila
Ziua a cincea își așteaptă spectatorii atât la evenimentele stradale, cât și la spectacolele indoor. „Cel mai mare Gulliver”, „Simfonia corpului”, „Controversa de la Valladolid” sau „Perfecțiunea imperfecțiunii” sunt doar câteva dintre reprezentațiile din săli, în timp ce, pe străzile Sibiului, poveștile itinerante vor face, din nou, deliciul publicului.

Accesul publicului la evenimentele de stradă, programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, este gratuit. Pentru spectacolele de interior, accesul se face pe baza tichetelor emise laAgenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17, în următorul interval: zilnic, de la ora 9:00 – 20:00, până în data de 18 iunie, inclusiv. Bilete pot fi achiziționate și online, prin portalul www.eventim.ro, sau din reţeaua naţională a magazinelor Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Ultima oră

Comentariul meu