greva profesorilor - dascălii din sibiu au decis ce fac și admit că există un conflict

Profesorii sibieni nu își doresc să intre în grevă în acest moment. Asta a rezultat din referendumul organizat la nivelul județului de către Sindicatul Învățământului Preuniversitar.

”De vineri am declanșat un referendum. Încă de atunci nu aveam procentajul necesar pentru a intra în grevă, iar luni, după ce am primit toate rezultatele suntem în aceeași situație”, a declarat Teodor Fîrțonea, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu.
Fîrțonea spune că momentul ales de cei de la FSLI pentru a declanșa conflictul este unul nepotrivit, dar asta nu exclude conflictul existent. ”Nu știu de ce au ales acest moment și atât de pripit. Nu au reușit decât să dezamorseze o situație, în condițiile în are conflictul există. S-a mai încercat și în trecut, și s-a văzut că profesorii nu își doresc o grevă în plin examen de Bacalureat. Se gândesc în primul rând la copii”, spune Fîrțonea. Liderul sibian vede posibilă declanșarea unei greve naționale, dar la începutul anului școlar viitor.
Ștefan Firu, inspectorul școlar general din Sibiu se declară și el mulțumit de faptul că nu s-a mers până la capăt cu greva profesorilor. ”Acum nu este momentul. Suntem în plin examen de bacalaureat, vin testele naționale…copiii ce vină au să nu își poată duce la capăt testele? Mai mult, vom avea examen de titularizare, pentru directori…acum nu e momentul pentru așa ceva”.

Ultima oră

Comentariul meu