controale opc în hipermarketurile din sibiu. nereguli la carrefour și penny

Comisari de la OPC Sibiu au efectuat luni dimineață o serie de controale în cele mai mari magazine de profil din zona municipiului reședință de județ. Controalele s-au desfășurat în paralel la hypermarketul Carrefour și la Penny pe Șoseaua Alba Iulia.

In data de 12 iunie 2017, echipe de comisari ai CJPC Sibiu, au efectuat impreuna cu reprezentanti ai mass-media Sibiu actiuni de control tematic la anumiti operatori economici de pe raza judetului Sibiu care au avut ca scop mediatizarea in randul consumatorilor a drepturilor acestora cu privire la modul de comercializare, prezentare si publicitate conform prevederilor legale din domeniul Protectiei Consumatorilor a produselor aflate in magazine.
Urmare a acestor actiuni de control, va comunicam urmatoarele:
Comisarii CJPC Sibiu au desfasurat controale la hipermarketuri si supermarketuri de pe raza judetului Sibiu referitor la comercializarea carnii si produselor din carne proaspete si congelate, precum si comercializarea apelor minerale naturale si apelor de izvor.
Cele mai frecvente abateri care s-au constatat au fost:
– lipsa informarii corecte, complete si precise a consumatorilor, de catre operatorii economici a produselor aflate la raft spre comercializare;
– comportamentul incorect fata de consumator si nerespectarea celor prescrise si declarate de catre operatorii economici;
– lipsa informarii privind ingredientele si data durabilitatii minimalepentru sortimentele de produse din carne comercializate vrac, la vitrina asistata;
– lipsa afisarii pretului produselor aflate la raft, fara echivoc;
– lipsa informatiilor complete in prezentarea la raft a produselor din pliantul cu oferte promotionle;
– vanzarea conditionata pentru anumite sortimente de produse (ex: 2 produse la pret de 1) fara a exista la vanzare si produsul singular pentru a putea fi verificata veridicitatea ofertei.
Pentru abaterile constatate, anumite sortimente au fost oprite temporar de la comercializare, pana la remedierea deficientelor constatate (ex. afisarea pretului fara echivoc, informarea privind ingredientele si data durabilitatii minimale), comisarii CJPC Sibiu intocmind procese verbale de constatare a contraventiei conform prevederilor legislatiei privind protectia consumatorilor.
Foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu