fits începe vineri cu două expoziții de fotografie dedicate unor maestri ai filmului

Pe tot parcursul FITS 2017 vor putea fi vizionate două expoziții de fotohgrafie.

Este vorba de „Lumea lui Purcarete” – realizata in FNT 2015 – o expozitie dedicata regizorului Silviu Purcarete, care va fi deschisa in cladirea Primariei din Sibiu, la Centrul International de Turism. Vernisajul va avea loc in data de 11 iunie, la orele 14.30.
Expozitia „Lumea lui Purcarete” dezvaluie un univers complex, inedit, ce prinde contur din alaturarea a 48 de fotografii realizate de cunoscutul regizor roman.
„Poftiti in Lumea lui Purcarete! Dramatica, tensionata, subtila, deziranta, poetica, fragila, voluptoasa. Plina de detalii si de povesti fabuloase. El priveste in jur cu uimire si cu smerenie. Fotografiile seducatoare ale lui Silviu Purcarete soptesc cate ceva din Povestea unui mare artist”. Marina Constantinescu – director artistic al Festivalului National de Teatru.

Cea de-a doua expozitie de fotografie ii este dedicata actorului Marcel Iures.
„Atitudini”, o productie FNT 2016, va fi organizata in foaierul Teatrului Gong din Sibiu si va prezenta 37 de lucrari semnificative pentru drumul artistic al acestui veritabil creator de teatru. Vernisajul este programat in aceeasi data, 11 iunie, la orele 15.00.
„O expozitie de fotografie–document dedicata actorului Marcel Iures, in armonie cu personalitatea acestui mare artist. ‚Libertate’ si ‚curaj’ sunt doua dintre trasaturile care-l definesc. Libertatea de expresie si curajul de a depasi cutuma. Modern inca de la primele roluri, visator, dar si teluric, a creat de multe ori in cariera lui si in fenomenul teatral romanesc momente de avangarda care l-au redefinit pe el insusi, dar si miscarea artei spectacolului. Imagini document din roluri-cheie traseaza drumul actorului de la debut pana astazi. Fotografii de atitudine – alb si negru, griuri compensatoare si rosu, esenta unei mari cariere.” Irina Tapalaga, curator.

Ambele expozitii vor fi deschise publicului pe toata durata celei de-a 24-a editii a Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu