scandal – campioana ligii a iv-a din sibiu decisă la masa verde printr-o șmecherie a ajf-ului
Cei de la AS Păltiniș Rășinari fac scandal după ce AJF-ul i-a privat de titlu de campioană județeană printr-o decizie la masa verde

Asociația Județeană de Fotbal Sibiu a reușit ’’performanța’’ de a pune pe jar tot fotbalul din județ printr-o decizie care bate la ochi de departe. AJF-ul a întors rezultatul derbiului județean în detrimentul celort de la AS Păltiniș Rășinari și a pus pe tavă titlul de campioană în liga a IV-a celor de la FC Avrig.

Reprezentanții clubului AS Păltiniș Rășinari arată cu degetul spre forul județean, cel care ar fi trebuit să asigure imparțialitatea și buna desfășurare a competiției din liga a IV-a a fotbalului sibian. Mai exact rășinărenii acuză Asociația Județeană de Fotbal că a tras sforile pentru ca FC Avrig, echipă ce a încheiat în mod normal campionatul pe locul secund, să fie declarată câștigătoare a competiției și astfel să poată să participe la barajul de promovare în liga a 3-a.
Mai exat pe 3 iunie pe site-ul AJF Sibiu a aparut un comunicat al Comisiei de disciplina din cadrul AJF Sibiu in care este comunicat faptul ca rezultatul meciului Paltinis Rasinari –F.C.Avrig din etapa a XXIV-a ,disputat la data de 13.05.2017, (pe teren 3-2 ) este omologat cu scorul de 0-3 pe motiv ca jucatorul Silviu Han (foto încercuit) de la Paltinis Rasinari a jucat in stare de suspendare. ’’Mentionam faptul ca reprezentantii clubului nostru nu au fost convocati la nici una dintre sedintele comisiei de disciplina pentru a ne prezenta punctul de vedere’’, spune Iliuț Adrian, președinte al AS Păltiniș Rășinari.
Cum stau lucrurile în relitate. La jocul AS Paltinis Rasinari – Unirea Miercurea Sibiului desfasurat in etapa a-XX-a, la data de 26.04.2017, jucatorul Silviu Han este avertizat cu cartonas galben (cumulat, era al 7-lea), iar imediat dupa finalul jocului primeste direct cartonas rosu pentru injurii aduse arbitrului. In urma judecarii de catre comisia de disciplina, jucatorul Silviu Han primeste 6 etape de suspendare, dar cei de la Rășinari au făcut apel în termenul legal, iar în urma apelului pedeapsa este redusa la 3 (trei) etape, pe carnetul de joc fiind aplicata stampila AJF cu specificatia RIDICAT SUSPENDAREA incepand cu data de 12.05.2017.
’’La intrebarea noastra daca jucatorul poate juca in meciul din etapa urmatoare raspunsul reprezentantilor AJF a fost: “FARA PROBLEME’’, mai spune Iliuț.
Jucatorul Han Siviu nu a evoluat in cele trei meciuri de dupa primirea suspendarii, iar la meciul cu FC Avrig avea pe carnetul de joc stampila AJF Sibiu cu specificatia RIDICAT SUSPENDAREA. Cu toate acestea pe 3 iunie, la 21 de zile dupa meci, AJF a emis un comunicat în care a decis că avrigenii câștigă cu 3-0 la masa verde.
’’În urma acestui rezultat stabilit la “masa verde” se decide și campioana judeteana la fotbal in anul 2017, in judetul Sibiu , asta deoarece Paltinis Rasinari era pe primul loc cu 1 punct avans fata de FC Avrig. Consideram ca sportul ar trebui sa-si stabileasca castigatorii pe teren si nu in spatele usilor inchise’’, spun cei de la AS Păltiniș Rășinari.

Ultima oră

Comentariul meu