cod galben de ploi și vânt în aprope toată țara începând de miercuri seară

Vești nu tocmai bune de la meteorologi. Începând de miercuri de la ora 18.00 vom avea parte în aproape toată România de instabilitate atmosferică accentuată, ploi şi vânt, izolat putându-se înregistra şi grindină.

Aproape toată ţara, cu excepţia câtorva judeţe din vest şi a Dobrogei, va intra miercuri seară sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, ploi şi vânt, izolat putându-se înregistra şi grindină, informează meteorologii, anunță News. Potrivit unei informări transmise, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 7 iunie, ora 18.00 şi până joi, 8 iunie, ora 23.00, în aproape toată ţara, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp şi pe spaţii restrânse 50…70 l/mp. Meteorologii anunţă că astfel de fenomene vor fi şi miercuri după-amiaza, dar pe spaţii mai restrânse, iar în cursul zilei de joi se vor semnala şi în partea de sud-est a ţării.
Potrivit sursei citate, aproape toată ţara se va afla sub cod galben de ploi şi vânt , cu excepţia Dobrogei, a judeţelor Galaţi, Brăila si Satu Mare. De asemenea, zone mici din partea de sud-est a judeţelor Timişoara, Arad, Bihor şi Caraş-Severin se vor afla sub cod galben de instabilitate atmosferică, ploi şi vânt.

Ultima oră

Comentariul meu