sibieni arestați pentru evaziune fiscală de peste 1,5 milioane lei

Suma cu care cei doi bărbați au devalizat o societate comercială este de aproximativ 3.000.000 de lei, iar prejudiciul adus bugetului de stat de 1.500.000.

La data de 6 iunie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au reținut doi sibieni cu vârsta de 38, respectiv 49 de ani, cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni de natură economică.

În fapt, în perioada 2012 – 2013, bărbatul în vârstă de 38 de ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale de pe raza județului Sibiu, ar fi înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli având la bază operațiuni fictive de prestări servicii.

În acest context, cu complicitatea celuilalt bărbat, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în afara granițelor României, societatea comercială sibiană ar fi fost devalizată cu aproximativ 3.000.000 de lei, bani transferați în afara țării, în conturile celeilalte societăți comerciale, bani retrași ulterior în numerar de bărbatul de 49 de ani.

Totodată, prin evidențierea operațiunilor fictive derulate în numele societății comerciale din județul Sibiu, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 1.500.000de lei, prejudiciu pentru care au fost propuse măsuri de aplicare a sechestrului asigurator.

Cei doi bărbați au fost reținuți 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și infracțiuni la regimul societăților comerciale, în cazul bărbatului de 38 de ani, respectiv pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, în cazul bărbatului de 49 de ani, urmând ca, la data de 7 iunie, aceștia să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Ultima oră

Comentariul meu