Cel mai emblematic fotbalist de la Gaz Metan agață ghetele în cui: ''Au fost 19 ani frumoși cu momente extraordinare''

Gaz Metan Mediaș întâlnește în ultima etapa din cadrul play-out-ului Ligii întâi, ACS Poli Timișoara. Partida este programată duminică, 4 iunie 2017, de la ora 21:00 și este ultima în care Ionuț Buzean va evolua în liga 1. După 19 ani de carieră fotbalistul medieșean a decis să se retragă din activitate.

Stadionul ”Municipal” din Mediaș va găzdui un meci foarte importat, unde sunt așteptați câți mai mulți pentru a sustine echipa locală, dar nu îl ultimul rând pentru a fi alături de căpitanul Gazului Metan, Ionuț Buzean. Acesta va îmbraca pentru ultima oară tricoului Gazului Metan, fiind ultimul meci în cariera s-a de fotbalist profesionist.

Ionuț, ai ajuns și la final de carieră de fotbalist? Cum a fost pentru tine acești 17 ani de fotbalist profesionist?
Au fost 19 ani frumoși, în care am legat prietenii adevărate și în care am trăit momente extrordinare. La vârsta de 7 ani când am început fotbalul, echipa era în liga 3. Acum după 28 de ani este în prima scenă a fotbalului românesc, avem 10 sezoane de Liga 1, un parcurs lăudabil în Europa League și un stadion frumos. Mă simt împlinit pentru tot ce am realizat pentru Gaz Metan. Țin să le mulțumesc tuturor conducătorilor, atrenorilor, colegilor, dar și suporterilor pentru sprijinul acordat.

Ne poți spune care au fost cele mai frumoase momente pentru tine ca și fotbalist, dar te rog să ne povestești și care au fost și cele mai dificile momente pentru tine ca și fotbalist?
Anul 2011, aventura noastă europeană, eliminarea Mainz-ului a fost cel mai frumos moment din cariera de fotbalist. Cel mai dificil, a fost anul 2006 când am avut accident cu autocarul, mai mulți jucători suferind răni și era să retrogradăm în Liga 3.

Cine te-a ajutat cel mai mult în acestă carieră? Ți-ai împlinit obiectivele propuse la începutul carierei? Aveai așteptări mai mari de la tine?
Cel mai mult m-a ajutat tatăl meu, care din păcate nu mai este printre noi, el mi-a îndrumat primii pași în fotbal și m-a susținut necondiționat. De mic mi-am dorit să ajung fotbalist, fiecare avem visele noastre, mai ales când suntem copii, dar eu sunt foarte mulțumit de toate realizările.

Care este cel mai bun antrenor cu care ai lucrat în toți acest ani, de ce?
Alături de domnul Pustai am avut cele mai bune rezultate și l-aș nominaliza pe el ca fiind pe primul loc.

Care este cel mai bun prieten al tău? Cum au reacționat colegi după ce ai anunțat retragerea ta ?

Cel mai bun prieten din fotbal este finul meu Alex Curtean. Este un fotbalist foarte bun dar mai presus de toate un om deosebit. I-am anunțat din iarnă că intenționez să mă retrag, m-au rugat să mai rămân, dar până la urmă mi-au înteles decizia.

Care au fost cele mai mai regrete ca și fotbalist, ai avut momente când te gândeai să renunți la fotbal mai repede?
Au fost două momente mai dificile: meciul de la Austria Viena când am avut cea mai bună evoluție și retrogradarea de acum 2 ani.

Ce crezi că se va întampla cu Gaz Metan? Cum vezi viitorul echipei?
Îmi pare rău că las echipa în situația actuală,  în insolvență, sunt convins că cei din conducerea clubului vor scoate echipa la liman.

Ce părere ai despre noua Lege Sportului? Crezi că va ajuta l-a salazizarea sportivilor, să nu mai fie restanțe către jucători?
Este un lucru bun, va ajuta sportul românesc, părerea mea este creată facilități pentru toți sponsori care doresc să investească în grupele de copii și junori.

Liga Profesionista de Fotbal discută schimbarea sistemului competițional, trecând la cel folosit în campionatul Danemarcei, cum ți se pare acestă schimbare?
Liga are vina ei pentru lipsa audienției. Nu este normal ca într-un an de zile să ai liber 12 zile. Sunt curios un angajat al LPF-ului câte zile de concediu are anual. Caută tot felul de soluții, mai degrabă experimente. Liga trebuie să înteleagă că fotalistul este și el om, nu cobai.

Ce vei face pe viitor?  O să colaborezi în continuare cu Gaz Metan?
Pe viitor voi fi implicat în activități sportive și o să fiu alături de Gaz Metan indiferent de poziția pe care o voi ocupa.

Ultima oră

Comentariul meu