weekend cu mulți șoferi băuți la volan. unul a făcut accident pe someșului și a fugit
FOTO: arhivă

În perioada 26 – 28 mai în cadrul activităților preventiv-reactive desfășurate în trafic, polițiștii rutieri au constatat opt infracțiuni la regimul rutier.

Din cele opt, patru au fost de conducere a unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală, două de conducere a unui autoturism de către o persoană ce nu deține acest drept și câte una de refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.
Spre exemplu, în data de 26 mai, în jurul orei 04.00, în municipiul Sibiu s-a produs un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, la fața locului fiind solicitată intervenția polițiștilor rutieri întrucât unul din conducătorii auto a părăsit locul accidentului.
Polițiștii rutieri au identificat la scurt timp autoturismul implicat în evenimentul rutier, precum și bărbatul cu privire la care existau date și informații că l-ar fi condus. Inițial, bărbatul, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în Brașov, a negat faptul că a condus autoturismul, declarând verbal și consemnând faptul că o altă persoană l-a condus. Ulterior, acesta a revenit asupra declarațiilor și a recunoscut faptul că, după ce a consumat băuturi alcoolice, a condus autoturismul pe str. Someșului din mun. Sibiu fără a respecta semnificația indicatorului rutier „Acces interzis”, intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,59 mg/l alcool pur în aer expirat.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații și conducerea unui autoturism cu alcoolemie peste limita legală. Foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu