Prefectul Sibiului despre accidentul telecabinelor de la Bâlea: Poate fi vorba de eroare umană
Foto Arhivă

Lucian Radu, prezent la Bâlea Lac și Cascadă după accidentul telecabinelor de acolo, a declarat că în opinia sa poate fi vorba de eroare umană sau o defecțiune la sistemul de frânare.

Lucian Radu pune că autorităţile competente vor stabili de ce telecabinele nu au frânat şi au lovit staţiile de destinaţie. „Practic, telecabinele nu au frânat. Ele funcţionează în tandem, în timp ce una urcă, alta coboară, şi nu au frânat deloc. S-a spus că a fost o eroare la pupitrul de comandă. Până nu se fac cercetări, nu putem şti cauza. Poate fi defecţiune tehnică sau eroare umană. Au fost şase persoane rănite. Patru au fost rănite jos, la Bâlea Cascadă, între răniţi fiind şi un copil, şi două persoane au fost rănite la Bâlea Lac. Toţi au fost preluaţi în siguranţă şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, a declarat prefectul judeţului Sibiu, care a coordonat acţiunea de salvare, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, anunță Mediafax. Potrivit acestuia, reprezentanţii ISCIR au fost solicitaţi pentru a cerceta cauzele producerii accidentului.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat că toate cele şase victime au fost transportate la spital, în Sibiu, una dintre victime, care prezenta dureri la membre, fiind coborâtă de la Bâlea Lac cu elicopterul SMURD.
O femeie din Norvegia şi un bărbat din Sibiu au fost singurii pacienţi internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Un copil de 4 ani, cu fractură de piramidă nazală, a rămas sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pediatrie.

VIDEO Accidentul de telecabină de la Bâlea – Șase răniți în total. S-a solicitat elicopterul SMURD
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost aduse cinci victime ale accidentului cu telecabinele de la Bâlea, însă doar două au avut nevoie de internare. „La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au ajuns în total cinci pacienţi, toţi conştienţi, dintre care un bărbat şi patru femei. Bărbatul, din Sibiu, a fost diagnosticat cu fractură de rotulă şi va rămâne internat în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din Bucureşti, Sibiu, Ungaria şi Norvegia. Pacienta din Norvegia, în vârstă de circa 60 de ani, va rămâne, de asemenea, internată, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-lombar şi fracturi costale”, a declarat Todăriţă. Celelalte trei au fost diagnosticate cu traumatisme şi contuzii, neavând nevoie de internare. Alte 32 de persoane, care se aflau la Bâlea Lac, au fost conduse de către echipele de intervenţie şi transportate la Bâlea Cascadă, în condiţii de siguranţă.

Ultima oră

Comentariul meu