isu sibiu confirmă că sunt șase răniți în accidentul de telecabine de la bâlea cascadă și bâlea lac
foto: arhivă

Echipaje SMURD Sibiu impreuna cu SAJ, Salvamont și Jandarmeria montană actionează pentru acordarea asitenței medicale de urgență mai multor persoane , rănite ușor, în urma unui incident la telcabinele Balea Lac și Balea Cascada.

ISU anunță că pană în acest moment (ORA 15.20), paramedicii au acordat îngrijiri medicale de urgență unui număr de 4 persoane, care se aflau la telecabina de la Balea Cascadă. Dintre cele patru, un copil are suspiciune de fractură nazală, două femei au dureri lombare și de membre si un barbat are o fractura deschisa la un membru inferior.

’’Pentru acordarea primului-ajutor calificat a doua persoane, rănite ușor, care se află la Balea Lac, a fost solicitat un elicopter SMURD. Alte echipaje ISU Sibiu cu două microbuze de transport persoane se deplasează pentru a prelua un grup de turiști care se aflau în telecabina de la Balea Lac. Toate persoanele vor fi evaluate medical de către echipajele aflate la fața locului. Pentru conducerea și coordonarea acțiunilor de interveție, la locul evenimentului s-a deplasat prefectul județului Sibiu și inspectorul șef al ISU Sibiu. Au fost luate toate măsurile pentru asigurarea asistenței medicale de urgență în timp optim’’, spun cei de la ISU. Reamintim că sistemul de frânare al telecabinelor s-a defectat, iar acestea s-au izbit de zidurile celor două stații din Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

Ultima oră

Comentariul meu