foto - consiliul județean sibiu a marcat ziua eroilor
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Consiliul Județean Sibiu a avut astăzi reprezentanți în 5 locații din județul Sibiu unde s-au organizat evenimente cu ocazia Zilei Eroilor – Înălțarea Domnului.

Vicepreședintele Marcel Luca a fost prezent la Cisnădie și Gura Rîului, vicepreședintele Wiegand Helmut Fleischer la ceremonia de la Cimitirul Eroilor din Sibiu, administratorul public Sebastian Dotcoș la Săliște, iar Șeful Serviciului de Achiziții și Monitorizare Servicii Publice, Radu Ganea, la Poplaca. În toate aceste locații au avut loc depuneri de coroane prin care, în ciuda ploii, cei prezenți au cinstit memoria eroilor.

Cu această ocazie, președinta Consiliului  Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, adresează următorul mesaj:

Pe timp de pace oamenii tind să uite de eroii cărora le datorează azi într-o bună măsură viața tihnită, ferită de suferințele războiului. De aceea e bine să ne amintim cuvintele lui A. D. Xenopol care spunea că „Toţi românii sunt datori să depună semnul lor de amintire şi de recunoștință pe mormântul fiecăruia dintre eroii lor”. Pacea o datorăm însă și bunului Dumnezeu. Așa că nu e întâmplător că sărbătorim Ziua Eroilor în Ziua de Înălțare a Domnului. Cinstirea celor care şi-au dat viaţa pentru idealurile neamului se săvârșește de aproape un secol, încă din 1920, când s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul Zilei Înălţării Domnului Iisus Hristos, dată decretată sărbătoare naţională a poporului român.

Şi pentru că astăzi este o sărbătoare creștinească, Înălţarea Domnului, vă adresez salutul creştinesc: Hristos S-a Înălţat!

Ultima oră

Comentariul meu