aproape 50 de locuitori din județul sibiu prinși că furau gaze naturale

Delgaz Grid a identificat, anul acesta, circa 900 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale şi energie electrică. În judeţul Sibiu au fost identificate 46 de cazuri de consum fraudulos de gaze naturale.

Compania Delgaz Grid (fosta E.ON Distribuţie România) a depistat în primele patru luni ale acestui an aproximativ 900 suspiciuni de consumuri frauduloase în zona sa de activitate, prejudiciul total estimat fiind de aproximativ 2,5 milioane de lei. Din totalul cazurilor, 442 reprezintă consum fraudulos de gaze naturale (identificate în 20 de judeţe din Transilvania, Moldova şi Banat), iar 454 sunt sustrageri de energie electrică (în regiunea Moldovei).
”Combaterea intervenţiilor neautorizate la aparatele de măsură, atât la instalaţiile de gaze naturale, cât şi la cele de energie electrică, precum şi a improvizaţiilor efectuate în scopul consumului neautorizat de energie reprezintă o preocupare constantă a Delgaz Grid. Aceste intervenţii aduc prejudicii importante şi, totodată, pot genera incidente deosebit de grave, cu însemnate pagube materiale şi/sau victime umane”, spun cei de la Delgaz Grid.

Ultima oră

Comentariul meu