traficanți de droguri reținuți la sibiu și cisnădie. „kevin”, „ştrampănu”, „gheţi” și „ciungu” au fost arestați
FOTO - Arhivă

Cinci bărbați din Sibiu și Cisnădie au fost reținuți de către DIICOT pentru trafic de droguri și substanțe psihoactive. Cei porecliți „Kevin”, „Ştrampănu”, „Gheţi”, „Ciungu” și Sander Jurgen Valentin au fost reținuți pentru 24 de ore. În cazul altor trei bărbați s-a dispus începerea acțiunii penale.

Pe 22 mai 2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Barbu Florin Iancu zis „Kevin”, Tănăsie Adrian zis „Ştrampănu”, Adami Georg Andreas zis „Gheţi”, Diaconu Iulian Ovidiu zis „Ciungu” , Sander Jurgen Valentin şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Munteanu Michael Paul zis ”Miki”, Chiru Adrian şi Ionuş Raul Ioan zis ”Cuchi, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2016 inculpaţii au constituit pe raza muncipiului Sibiu un grup infracţional organizat care a desfăşurat în mod coordonat activităţi pe linia traficului de droguri şi efectuării de operaţiuni cu substanţe psihoactive, grupare pe care membrii acesteia au căutat să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare (deopotrivă interne şi externe), cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie.

Vindeau cannabis cu 80 de lei gramul
În fapt, inculpaţii au comercializat cannabis la preţul de 80/gram şi substanţe cu efect psihoactiv pentru prizat (cu efecte asemănătoare cocainei) la preţul de 120-130 lei/gram, pe raza municipiului Sibiu şi a localităţii Cisnădie, de unde provin majoritatea membrilor grupării.
Inculpaţii au acţionat într-un mod precaut, comercializând drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urma a se realiza tranzacţia. De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, aceştia refuzând orice contact direct cu cumpărătorii pe care îi întâlneau pentru prima dată.traficanți de droguri reținuți la sibiu și cisnădie. „kevin”, „ştrampănu”, „gheţi” și „ciungu” au fost arestați

Percheziții în 11 locații
La data de 22.05.2017 procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat 11 percheziţii domicliare la imobilele folosite de către inculpaţi, ocazie cu care au fost identificate pachete şi cutii cu substanţe vegetală suspecte, cutii cu substanţe pulverulente, fragmente vegetale porţionate, comprimate, cântare electronice cu urme de fragmente vegetale, ambalaje destinate porţionării şi vânzării drogurilor, 21 telefoane mobile, laptop-uri, tablete, precum şi 25 de cartuşe de calibrul 9 mm.
În cursul zilei de astăzi, inculpaţii Barbu Florin Iancu, Tănăsie Adrian, Adami Georg Andreas, Diaconu Iulian Ovidiu şi Sander Jurgen Valentin vor fi prezentaţi Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Totodată, procurorii D.I.I.C.O.T.– Biroul Teritorial Sibiu vor solicita instanţei de judecată arestarea preventivă în lipsă a inculpaţilor Munteanu Michael Paul, Chiru Adrian şi Ionuş Raul Ioan, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia și Hunedoara și ai Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu