noi cazuri de rujeolă la sibiu la copii cu vârsta de până în șase ani

În județul Sibiu au fost confirmate cu laboratorul 16 cazuri noi de rujeolă, la copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 6 ani, nevaccinați.

Copii sunt din Boian (2 cazuri), Laslea (2 cazuri), Copșa Mare (1 caz), Axente Sever (1 caz), Dumbrăveni (2 cazuri), Mălâncrav (1 caz), Mediaș (2 cazuri), Sibiu (2 cazuri), Șeica Mică (1 caz), Tărnava (1 caz) și Nou (1 caz). Nu a fost înregistrat nici un deces.
Reamintim importanța vaccinării împotriva pojarului, aceasta fiind singura modalitate de prevenire a bolii. Odată ce rujeola s-a declanșat, pot fi tratate numai simptomele acesteia. Două doze de vaccin rujeolic protejează copilul aproape 100% împotriva bolii și complicațiior potențial severe ale acesteia sau care pot duce la deces. Prima doză de vaccin ROR se administrează conform Calendarului național de vaccinare, la 9 luni sau chiar la 7 luni (în caz de focar), iar a doua la vârsta de 5 ani.
Având în vedere epidemia națională de rujeolă, Ministerul Sănătății a repartizat la nivel național 109.000 doze de vaccin ROR, din care județului Sibiu i-au revenit 3.020 doze.
Vaccinul, ajuns la Direcția de Sănătate Publică Sibiu în cursul zilei de vineri, a început deja, de astăzi, 22.05.2017, să fie distribuit medicilor de familie din județ, pentru demararea acțiunilor de vaccinare împotriva pojarului. În prezent, în județul Sibiu au fost catagrafiați aproximativ 1000 de copiii restanțieri la vaccinarea cu vaccin rujeolic. foto: arhivă

Ultima oră

Comentariul meu