video - patru studente din sibiu au pus pe roate o campanie salutară. poate salva chiar și viața ta (imagini cu impact emoțional)

Patru studente de la Facultatea de Științe Economice din Sibiu, au realizat campania „Fii atent la volan!”, prin care atrag atenția șoferilor asupra pericolelor la care sunt expuși, atunci când, în timp ce conduc, folosesc telefonul mobil. Fetele, și-au propus să împartă fluturași, să pună afișe în oraș și să realizeze un filmuleț cu un puternic impact emoțional asupra participanților la trafic.

Blagu Diana, Chirilă Alexandra, Heghieș Teodora și Plic Roxana, au conceput această campanie, în speranța unor schimbări benefice, în timpul în care șoferii se află la volan. „Scopul proiectului este de a informa conducatorii auto cu privire la pericolele din trafic la care se expun atunci cand folosesc telefonul in trafic. Mesajul nostru se adresează în principal tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 si 35 ani, deoarece acestia sunt segmentul cel mai vulnerabil al acestui aspect, anume folosirea smartphonului la volan. In urma studilor efectuate de s-a constat faptul ca cele mai frecvente accidente se intampla din cauza neatentiei la volan, unde putem include si folosirea smartphonului. Acest lucru se datorează faptului ca in momentul in care butonezi telefonul, atentia ta este distrasa in medie 5 secunde fata de momentul cand esti concentrat doar la volan.video - patru studente din sibiu au pus pe roate o campanie salutară. poate salva chiar și viața ta (imagini cu impact emoțional)

Campania care poate salva vieți
Multe din nenorocirile în care nenumărați oameni își pierd viața se datorează faptului că, șoferi utilizează telefonul mobil în timp ce conduc. „Ideea ne-a venit de la o colega de-a noastra care foloseste telefonul mobil foarte des la volan. De promovat, am împărțit pliante șoferilor, abordându-i în acelasi timp și explicându-le riscurile la care se expun. Totodată ne promovam si prin pagina de facebook si la noi în facultate prin postarea de afișe. Campania înseamnă o metodă prin care dorim sa conștientizăm șoferii legat de pericolele la care se expun. Fluturașii au fost și vor fi mai fi distribuiti în diverse parcări cum ar fi pe Calea Dumbravii, Mihai Viteazu, Coposu, etc. Sperăm ca impactul acestei campanii asupra șoferilor să fie unul pozitiv. Am fi bucuroaseca ei să înțeleagă mesajul nostru si mai mult decât atât să îl pună și în aplicare”, spun fetele.

Cum au reacționat șoferii abordați de studente
Mulți șoferi încă nu conștientizează la ce pericol te expune telefonul mobil, dacă îl folosești la volan. Tot aceștia se mint singuri și spunând că ei nu îl folosesc. Atât de atașați suntem de telefoanele mobile, încât probabil că le folosim oricând și în orice circumstanțe, fără să realizăm. Cele patru tinere, vor să ne deschidă ochii. „Persoanele pe care le-am abordat au fost puțin reticente, negând folosirea telefonului, deși adevărul era altul. Alții au luat-o puțin în râs, dar după prezentarea filmulețului destul de traumatizant, nu le mai prea ardeau de glume. Alții ne-au spus că știu și sunt conștienți, dar nu aveau un motiv pertinent în privința folosirii telefonului în timp ce se aflau la volan”, mai explică acestea. Fetele și-au propus atingerea mai multor obiective pentru buna desfășurare a proiectului în care sunt vizați participanții la trafic. ”Publicul nostru țintă îl reprezintă tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 ani”, mai spun ele. Urmăriți mai jos clipul campaniei demarată de cele patru studente. Puteți accesa pagina de Facebook a campaniei la link-ul https://www.facebook.com/fiiatentlavolan/

Ultima oră

Comentariul meu