Tânărul din Sibiu, care a decis să parcurgă cel de-al treilea cel mai mare pelerinaj creștin, după cele de la Ierusalim și Roma, a început cursa marți. Mihai Drăghici, va merge pe jos aproape 1.000 de kilometri pe drumul celebrului ”El Camino Santiago”. Sibianul nostru ne va povesti zilnic cum decurge călătoria, printr-un jurnal video ce va fi postat pe Pagina de Facebook Ora de Sibiu.
Mihai a început marți, cursa ce îl va marca probabil toată viața. Are deja trei zile de când a pornit în ”El Camino Santiago” și are de parcurs aproximativ 1.000 de kilometri pe jos. Această cursă, este speranța lui Mihai, la victoria dintr-o luptă cu propriile simțiri, sentimente, limite, dintr-o luptă cu proprii demoni. Anual, ajung pe jos la Santiago de Compostela peste 150.000 de pelerini şi aproape 3 milioane de turişti de pe toate continentele. Sibianul a auzit de la un prieten despre acest pelerinaj, care te purifică sufletește și te încarcă cu energie pozitivă deși este foarte obositor și a decis să meargă.
CITEȘTE ȘI: Un tânăr din Sibiu merge aproape 1.000 de kilometri pe jos în celebrul pelerinaj Camino de Santiago
Prima zi, cea mai lejeră
”Prima zi ziceau oamenii ca e cea mai grea dar sincer m-a surprins condiția fizica de care am dat dovada. N-am avut nici o problema chiar am ajuns la primul pit-stop cu vreo o oră și jumătate mai rapid decât estimam… Deși a trebuit sa urc și sa cobor Pirineii a fost mai mult decât ok…”, ne-a povestit Mihai.
A doua zi a fost infernală
În cea de a II-a zi, sibianul nostru a avut parte de o experiență extrem de grea. ”A plouat toată ziua, a bătut un vânt super rece iar temperatura a fost undeva la 5 grade. Preț de șase ore am mers pe munți și dealuri înghețat tun. Am alunecat pe o coborâre și mi-am scrântit genunchiul dar fiind încălzit nu am simțit super tare durerea…”, mai spune acesta.
Ziua a 3-a: AGONIA de vineri
În cea de a III-a zi, Mihai a avut de luptat cu durerile de la genunchi. ”Vineri deși nu am avut prea multe urcări și coborâri a trebuit să trag de mine super mult din cauza dureri, am avut o bătălie psihogica destul de cruntă… Dacă ar fi să descriu ziua de azi într-un cuvânt acesta ar fi AGONIE”, mai spune acesta.
Ziua a 4-a
Am plecat de la Pamplona până la Puente la Reina. Au fost în jur de 20 km, dar am decis să fac pauză aici, genunchiul se resimte puțin și am zis că e mai bine sa nu forțez. Motivație cât cuprinde, vreme super faină și peisaje de invidiat. E super tare nordul Spaniei.
Ziua a 5-a
Ziua cinci e super mega deprimantă. Am fost obosit pentru că nu prea am dormit azi noapte. M-a durut genunchiul așa de tare încât la un moment dat am început să tremur de durere. Rezist însă. Nu cedez!
Ziua a 6-a
Ziua 6 a fost plină de surprize. Am găsit un punct de atracție turistică foarte fain, ceva ce la noi în România lipsește cu desăvârșire. Pe lângă asta am mai găsit în drumul meu o fântână cu vin de unde puteai bea vin pe gratis cât vrei. A fost super cald. Undeva la peste 30 de grade și am mers foarte mult prin mijlocul unor culturi de viță de vie și câmpuri. Sincer cred că m-am bronzat într-o zi cât alții într-un concediu întreg la mare… A fost super!”
Ziua a 7-a
Ziua a-7-a început devreme tare. A fost cea mai lungă turaă de până acum, respectiv vreo 30 și ceva de kilometri. A fost un soare criminal toată ziua și cum nu am dat de prea multe păduri sau copaci pe drum a fost cam greu. O zi lungă și plină de surprise, dar s-a meritat cu vârf și îndesat. De mâine trebuie sa îmi iau cremă de protecție pentru că numai așa va fi drumul vreo săptămână fără pomi sau păduri și cu temperature de peste 30 de grade.
Ziua a 8-a
Ieri am început tura relativ optimist, dar tot optimismul s-ar risipit. Picioarele m-au durut super tare și a trebuit sa îmi schimb papuci, dar fără succes. Frustrarea a crescut și mai mult când mi-am dat seama ca drumul e super prost semnalizat și mă pierd printre culturile de viță de vie. Să tot fie vreo cinci dăți ca să zic așa, când am mers kilometri buni în direcții greșite și am fost nevoit ca după aceea să mă întorc pe drumul potrivit. La un moment dat telefonul mi-a cedat și am rămas și fără muzică… Iar ca să fie scenariul complet spre final am rămas și fără pic de apă și am fost nevoit să merg mai bine de 10 kilometri prin caniculă la peste 30 de grade. Fără nici o reținere spun că a fost ziua marilor frustrări!
ZIUA a 12-a
”Habar nu am ce zi e, dar azi am reluat mersul după trei zile de repaus forțat și asta pentru că m-am ales cu o tendinită de toată frumusețea, dar și cu o infecție destul de enervantă. Am mers 20 de kilometri de la Burgos la Hornillos și asta pentru că am zis sa o iau ușor și să nu forțez.. Altfel mă trezeam din nou cu tendoanele inflamate… Sincer vă spun că am avut parte numai de ghinioane în ultimele 4-5 zile la care s-a mai adăugat și frustrarea de a fi ținut în loc de probleme medicale. Dar acum pot să zic că sunt bine și sper să nu mai am probleme până la final… Mai am 504 km până la Santiago și în jur de 614 pana la Finisterra. Nu cedez!”.
VIDEO JURNAL zilnic pe Ora de Sibiu
Începând de sâmbătă și până la finele călătoriei, Mihai va posta câte un video jurnal zilnic pe Pagina noastră de Facebook. Acolo ne va povesti tuturor cum a trecut ziua, ce a întâlnit în drum și care este starea sa de spirit în această călătorie care are aproape 1.000 de kilometri. Poți vedea jurnalul în fiecare zi, AICI.
Ce este El Camino de Santiago
Drumul lui Iacob (în galiciană Camiño de Santiago și în spaniolă Camino de Santiago) este numit drumul străbătut de pelerini prin diferite țări ale Europei pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Camino de Santiago este o rută care se parcurge în medie într-o lună şi jumătate, pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul.